Fii Sanatos


Alăptează și protejează-ți sănătatea!

13/11/20 (4224 vizualizari)

Mai multe studii recente constată că, alimentarea naturală a copilului (alăptarea) este benefică nu doar pentru bebeluș ci și pentru mămică, reducând riscul de dezvoltare a cancerului mamar, ovarian, diabetului zaharat tip 2, artritei reumatoide.

"Alăptarea are un beneficiu dublu, atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă" a declarat dr. Eleanor Bimla Schwarz, profesor în medicină, Universitatea din California, SUA. Ea susține că alăptarea, chiar și pentru un timp scurt, poate reduce riscul de dezvoltare a celor 40.000 de cazuri de cancer în lume.

Dr. Marisa Weiss, cercetător principal al studiului și presedinte al Breastcancer.org, a declarat că sarcina și alăptarea sunt pași importanți pentru maturizarea glandelor mamare, alăptarea constituind un factor trigger ce determină modificări în ducturile lactifere (canalele galactofore) din celulele glandelor mamare, ceea ce face ca sânii să devină mai rezistenți față de cancer.

O altă cercetare recentă sugerează că, alăptarea este ca un "buton de resetare" pentru metabolismul femeii după sarcină, ajutând femeile cu diabet gestațional să evite progresarea diabetului zaharat pe parcursul întregii vieți. Femeile cu diabet gestațional sunt de șapte ori mai susceptibile de a dezvolta diabet zaharat după sarcină. Acestea ar trebui să fie încurajate să alăpteze, deoarece aceasta îmbunătățește metabolismul glucozei și sensibilitatea la insulină. Alăptarea îmbunătățește, de asemenea, metabolismul lipidic, arde caloriile și mobilizează depozitele de grăsime acumulate în timpul sarcinii.

Pentru a verifica dacă alăptarea reduce șansele unei femei de a dezvolta diabet zaharat, cercetătoarea Erica Gunderson, din California de Nord, a efectuat un alt studiu, cu participarea a 1.010 de femei cu diabet gestațional, care au fost monitorizate atent timp de doi ani după naștere. Din cele 959 de mame evaluate, doar la 113 din ele a continuat să se dezvolte diabetul zaharat de tip 2. La mamele care au alăptat, riscul a fost redus la jumătate. Iar cele care au alăptat mai mult de 10 luni, riscul de dezvoltare a diabetului tip 2 a fost redus cu 60% în următorii doi ani.

Tot alăptarea contribuie și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

Iată, deci, argumente destul de convingătoare să optați pentru alăptarea bebelușului dvs. Fiți cu noi pe facebook: