Fii Sanatos


Cum "respiră" organele sexuale masculine?!

05/05/18 (451 vizualizari)

Organele sexuale masculine, ca și toate celelalte organe ale corpului uman, au nevoie de oxigen, aportul căruia este asigurat de vasele arteriale. Doar că penisul recepționează oxigenul doar în timpul erecției. Pe când în repaos, el are tendința să se ”sufoce”.

Pentru a obține suficient oxigen, penisul are nevoie de 6 ore de erecție pe parcursul a 24 de ore! Vi se pare mult? – Dar e ceea ce se întâmplă cu toți bărbații. Cele mai multe ore de erecție au loc în timpul somnului, deci, penisul va respira mai ales pe timp de noapte.

Astfel, chiar un bărbat care suferă de disfuncție erectilă psihogenă (din frica unui eșec sexual), își poate asigura o oxigenare excelentă a penisului pe parcursul nopții. Pe când un bărbat care face frecvent dragoste, va avea o oxigenare suplimentară... cu condiția că nu fumează!

Organul sexual masculin, care din anumite cauze (efecte adverse în rezultatul administrării unor medicamente, intervenții chirurgicale în regiunea organelor genitale, deteriorarea arterelor din oricare alt motiv), este privat de erecții pentru o anumită perioadă de timp, are un aport scăzut de oxigen. Fiind prost irigat, penisul și țesuturile sale foarte elastice, tind să se retracteze, să se fibrozeze. Acesta va deveni din ce în ce mai puțin flexibil și mai puțin capabil pentru o erecție satisfăcătoare.

Anume din acest motiv, în ultimii ani, urologii propun pacienților care au fost supuși unei intervenții chirurgicale la nivel de prostată, să administreze remedii medicamentoase, care ar declanșa erecții artificiale, pentru a asigura oxigenarea satisfăcătoare a penisului. Respectiv, acesta va fi menținut în formă până la reluarea  vieții sexuale.

În mod similar, un bărbat care simte că calitatea erecțiilor a devenit problematică, nu ar trebui să ezite să ia medicamente care o vor facilita, deoarece dincolo de efectul dorit (de a face dragoste), erecțiile au și funcția de a asigura țesuturile erectile cu oxigen, astfel ca penisul să rămână pe deplin funcțional. Fiți cu noi pe facebook:

http://www.e-sante.fr/