Fii Sanatos


Experții recomandă reducerea consumului de zahăr la copii

14/04/18 (844 vizualizari)

Experții britanici din domeniul sănătății avertizează că, în decurs de un an, copiii consumă o cantitate de zahăr egală cu propria lor greutate corporală.

Public Health England (PHE) a declarat că copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani consumă circa 22 kg de zahăr, ceea ce e echivalent cu greutatea medie a unui copil de cinci ani, și e de trei ori mai mare decât cantitatea maximă recomandată.

O treime din copiii de cinci ani și aproape jumătate din copiii de opt ani suferă, din această cauză, de carii dentare.

Nutriționistul Alison Tedstone susține că: "Copiii consumă o cantitate prea mare de zahăr – de trei ori mai mare decât cantitatea maximă recomandată. Acest lucru favorizează dezvoltarea obezității și diabetului zaharat, apariția cariilor dentare dureroase, ceea ce afectează și bunăstarea copiilor, făcându-i mai susceptibili la hărțuiala și intimidarea celor din jur, scade respectul de sine și încep să lipsească de la școală."

Îndemnăm părinții să educe copiii să ducă un mod de viață activ și să respecte un regim alimentar sănătos.

Dr. Tedstone afirmă că: "Pentru copiii de 5 ani este recomandată o doză de 19 grame de zahăr pe zi, echivalent la cinci cuburi."

Obezitatea provoacă costuri materiale enorme în toată lumea, iar pînă în anul 2050 se prognozează dublarea acestora. Fiți cu noi pe facebook: