Fii Sanatos


GOOD NEWS! Mitul celor 17 cm masculini a fost spulberat!

11/03/18 (1107 vizualizari)

Un nou studiu, bazat pe măsurători exacte, spulberă mitul celor 17 centimetri.

Multe studii anterioare, bazate pe automăsurare, nu au avut rezultate veritabile. "Oamenii au tendința de a se supraestima", spune David Veale, un psihiatru de la South London and Maudsley NHS Foundation Trust. Așa că atunci când Veale și echipa sa și-a propus să stabilească proporțiile penisului, ei au decis să colecteze date de la medicii care au urmat o procedură de măsurare standardizată.

Publicat în British Journal of Urology International, noul studiu sintetizează datele a 17 lucrări academice anterioare, care au inclus măsurători dintr-un total de 15521 de oameni din întreaga lume. Datele au permis cercetătorilor să calculeze medii și să modeleze distribuția estimată a dimensiunilor penisului.

" Încă mă uimește faptul cît de mulți bărbați au întrebări și incertitudini legate de mărimea penisului. Avem de fapt nevoie de date veridice cu privire la aceasta ", spune Debra Herbenick, un om de știință de la Indiana University, Bloomington.

Conform analizelor acestei echipe, lungimea normală a penisului, atunci când nu se află în erecţie, este de 9,16 centimetri, iar circumferinţa de 9,31 centimetri. Un penis erect are, în mod normal, o lungime de 13,12 centimetri şi o circumferinţa de 11,66 centimetri.

Un grafic al distribuției granulometrice arată că valorile extreme sunt rare. Un penis de 16 cm în erecție, se încadrează în percentila 95. Din 100 de bărbați, doar cinci ar avea un penis mai mare de 16 cm. Doar cinci din 100 de bărbați ar avea un penis mai mic de 10 cm.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că nu există dovezi puternice pentru a lega marimea penisului cu alți parametri fizici, cum ar fi înălțimea, greutatea, sau chiar mărimea la încălțăminte. Nu s-a constatat nici o corelație semnificativă între dimensiunile genitale, rasă sau origine etnică.

Unele rapoarte sugerează că doar aproximativ 55% dintre bărbați sunt mulțumiți de mărimea penisului. Unii caută soluții chirurgicale, potențial periculoase, pentru o problemă care, în conformitate cu Veale, este de multe ori doar în capul lor.

Tot Veale susține că “ nu exisă încă loțiuni sau pastile miraculoase care ar rezolva această problemă”. Fiți cu noi pe facebook:


Sursă: Science Mag