Fii Sanatos


Inamicul numărul 1 al picioarelor frumoase

30/11/18 (1116 vizualizari)

Femeile mai frecvent decât bărbații suferă de dilatare varicoasă a venelor. Conform statisticilor mondiale, raportul de afectare femei:barbați este de 4 la 1. Primele două cauze ale acestei inegalități ciudate pot fi explicate prin două stări specifice, iar prima dintre acestea este caracteristică doar femeilor - sarcina. Cea de-a doua - menopauza la femei, sau andropauza la bărbați. Și, în sfârșit, a treia cauză – factorul hormonal.

Dintre toți hormonii produși de organismul femeii, mai importanți din acest punct de vedere sunt estrogenul și progesteronul. Acești hormoni sunt numiți sexuali, și mai presus de toate, sunt necesari pentru o viață sexuală normală. La femei sănătoase, nivelurile acestor hormoni depind de modificările ciclice ale fazelor ciclului menstrual.

Odată cu creșterea concentrației oricărui dintre acești hormoni venele se dilată. Dar influența negativă nu se limitează la atât. Influența hormonilor asupra vaselor de sânge, de asemenea, include schimbări în compoziția chimică a sângelui: creșterea producției de hormoni afectează în mod direct procesul de coagulare a sângelui, contribuind la hipervâscozitate și apariția cheagurilor de sânge.

Prin urmare, în toate cazurile de administrare a tabletelor hormonale decizia trebuie să fie discutată în mod individual, iar în cazul în care aveți antecedente ereditare de boala varicoasă sau prezentați semne evidente de boală incipientă, este necesară mai întâi o consultație cu specialiștii pentru a lua astfel de medicamente.

Luați aminte! - Femeile care fumează sunt mult mai susceptibile de a suferi de varice decît cele care nu fumează. Sub influența nicotinei se elimină în exces tromboxanul - un factor de coagulare suplimentar, iar menopauza la femeile care fumează, de obicei, se produce cu cinci ani mai devreme decât la nefumătoare. Nicotina, de asemenea, dereglează formarea normală a hormonilor sexuali. Fiți cu noi pe facebook:

Ai grija de picioarele tale! Factorii importanți:

  • Hormonii (hormoni estrogeni contribuie la o schimbare în peretele vascular)
  • Deteriorarea aparatului valvular venos în timpul sarcinii și la naștere
  • Predispozitia genetica
  • Stilul de viata sedentar
  • Încălțămintea incomodă
  • Purtarea hainelor stramte
  • Excesul de greutate
  • Statul îndelungat în picioare

Exerciții recomandate pentru a îmbunătăți fluxul venos