Fii Sanatos


Aruncați imediat aceste lucruri din bucătărie!

26/08/18 (582 vizualizari)

Buretele

Chiar dacă îl sterilizați în cuptorul cu microunde sau îl fierbeți, acesta rămâne un obiect plin de bacterii și prezintă pericol.
Specialiștii recomandă schimbarea frecventă a buretelui. Acesta poate fi înlocuit cu un prosop din material sau hârtie.

Tocătorul de bucătărie

Nu contează dacă este din lemn sau plastic. Dacă are o mulțime de zgârieturi sau crăpături, este timpul să-l aruncați. Bacteriile iubesc să trăiască în locuri adînci și greu de curățat.

Tigăile cu zgârâieturi

Tigăile acoperite cu strat antiaderent, după apariția zgârieturilor își pierd proprietățile. Și cele acoperite cu teflon pot fi problematice, deoarece atunci când sunt încălzite prea tare, emană vapori care pot declanșa simptome asemănătoare gripei.

Cănile sau vesela fisurate, ciocnite

Zgârieturile și crăpăturile acumulează murdărie, vă pot răni, sau pot duce la spargerea cănii atunci când turnați ceva fierbinte. Coșul de gunoi este locul potrivit pentru această veselă.

Mărunțișuri din sertare

...

 

Produsele expirate:

           sosuri, condimente, praful de copt, semifabricate folosite pe jumătate, nu merită să ocupe spațiul din bucătărie.

Produsele din frigider

Mâncarea preparată sau resturile din frigider, care nu au fost utilizate pe parcursul a 3-4 zile, trebuie aruncate. Notați data pe alimentele puse la păstrare în frigider sau congelator. Dacă caserolele din congelator s-au cristalizat, a apărut zăpadă, sau produsul arată uscat, atunci este timpul să revizuiți conținutul congelatorului. Fiți cu noi pe facebook: