29/10/20 (2171 vizualizari)
Aproape toate uscătoarele de păr au regim cu aer rece. Acest regim ne permite să fixăm rezultatul final al aranjării. Aerul rece va încetini evaporarea umidității, deci și buclele se vor păstra mai mult. Apropo, aceasta este și o profilaxie suplimentară a vârfurilor despicate.
Părul trebuie uscat de la rădăcini spre capete, în direcția creșterii părului. În caz contrar, solzii care formează cuticula, se vor deschide, firele de păr se vor pufoșa și se vor lipi unul de celălalt. Dacă uscăm buclele de la rădăcini spre capete, atunci solzii, dimpotrivă, se vor uni și vor adăuga o strălucire naturală părului.
Este ceva firesc să ținem uscătorul cu mâna dominantă. Dar, degeaba... Pentru o aranjare mai frumoasă avem nevoie anume de această mână, care e mult mai iscusită și ne permite să controlăm mai bine procesul de uscare, să lucrăm mai eficient cu pieptenele și, în final, să depunem mai puțin efort.
Nu trebuie să ținem părul de vârfuri: în timpul uscării aceasta poate reduce volumul. Întindeți mâna în sus, apucați capetele cu un pieptene și direcționați fluxul de aer cald spre șuvițe. Coafura va fi voluminoasă și în același timp netedă și „vie”.
Dacă ținem uscătorul prea aproape de păr, acesta devine treptat mai fragil și poate provoca chiar o arsură a scalpului. 30 cm (lungimea brațului) – este distanța recomandată dintre uscător și scalp.
De obicei, uscăm tot părul simultan, mutând uscătorul la întâmplare. Dar, procesul va decurge mai rapid și mai eficient dacă vom împărți părul în 4-5 zone sau cel puțin în 2: verticală (de la frunte spre ceafă) și orizontală (de la o ureche spre cealaltă ureche).
Părul înfășurat în prosop pentru mai mult de 30 de minute, devine mai vulnerabil în timpul uscării cu aer cald, mai ales dacă prosopul este din bumbac. Optați pentru un prosop din microfibră moale și țineți părul înfășurat nu mai mult de 10 minute. Important: înainte de a folosi uscătorul, părul gros și des trebuie să fie uscat 50%, iar cel subțire sau de grosime medie – 80%.
Remediile cu protecție termică pentru păr protejează părul de posibilele deteriorări în timpul expunerii la aer cald, mai ales dacă folosiți uscătorul mai mult de o dată în săptămână. Acestea pot fi lavabile (șampoane și balsamuri cu proprietăți termoprotectoare) și nelavabile (spray-uri, creme și uleiuri). Alegeți protecția termică în dependență de tipul de păr: pentru părul uscat evitați produsele pe bază de alcool, iar pentru păr gras sau normal, evitați produsele pe bază de ulei.
Este vorba despre duza plană, pe care mulți o trec cu vederea. Aceasta ajută la direcționarea fluxului de aer către o anumită șuviță. În rezultat obținem volum, bucle mai puțin încurcate și capete despicate, iar părul este protejat de supraîncălzire.
După ce ați terminat de uscat părul, mai rămâneți puțin timp în casă. Schimbarea bruscă a temperaturii va afecta negativ nu doar volumul, ci va acționa și asupra scalpului.
Acest lucru crește de 2 ori probabilitatea apariției vârfurilor despicate și a părului încurcat: părul umed este mai fragil, iar uscarea cu viteză mare crește riscul de traumare. Începeți cu o duză obișnuită, la viteză mică și temperatură medie. După ceva timp, puteți trece la difuzor.
Duzele pentru uscătorul de păr pot fi din metal, ceramică sau plastic. Primele servesc pentru o coafură îngrijită, dar metalul se încălzește mai repede, fiind un factor suplimentar pentru afectarea părului. Folosiți duza metalică doar pentru ocazii speciale. Pentru uscare zilnică, este mai bine să optați pentru plastic sau ceramică.
Ați curățat vreodată plasa din uscătorul de păr? Aici nimeresc particule din produsele de styling, praf, murdărie ș.a. Acesta este un moment important, deoarece murdăria dăunează nu numai dispozitivului, ci și părului. Dacă utilizați uscătorul o dată pe săptămână, curățați-l în fiecare lună; dacă mai des – o dată la 2 săptămâni.
Ca rezultat avem păr suprauscat și fragil. Folosiți temperatura maximă doar în cazuri extreme.
Pare un lucru evident, dar unii își usucă părul doar într-o singură poziție. Instrumentul trebuie să se miște constant, să schimbe unghiul, să se miște în jurul capului. Astfel veți avea un păr curat, uscat și o coafură frumoasă într-un timp scurt. Fiți cu noi pe facebook: