Fii Sanatos

Îngrijiți pieptenele la fel de bine ca părul

 

Majoritatea dintre noi avem grijă să menținem curățenia în casă, să schimbăm regulat lenjeria de pat, să ne spălăm pe dinți etc. Cu toate acestea, există un obiect personal îngrijirea căruia deseori se dă uitării – pieptenele sau peria de păr.

Dermatologii susțin că pieptenele, fiind folosit zilnic, trebuie îngrijit la fel de bine ca și părul. Acesta se murdărește foarte repede, mai ales dacă folosiți produse de styling. Pe pieptene se pot acumula acarieni, celulele moarte ale pielii și uleiuri, care servesc drept mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor.

1. Peria din plastic

Aceste tipuri de perii, precum și cele ceramice, pot fi curățate lunar. Umpleți chiuveta sau un bol cu apă caldă, adăugați o cantitate mică de șampon și spălați bine peria, apoi lăsați-o să se usuce la aer.

2. Peria cu bază moale

Și acest tip de pieptene se spală o dată în lună. Doar că, baza moale necesită îngrijire în plus. Urmele de apă care pot rămâne la baza periei favorizează apariția mirosurilor neplăcute, sau chiar a mucegaiului. Umpleți un bol, ce nu depășește dimensiunile periei, cu apă și săpun și aplicați peria pentru 10 minute, astfel ca baza să nu contacteze cu apa. Uscați peria la aer liber.

3. Peria din lemn

Din cauza mânerului, care rapid se distruge la contact cu apă și săpun, aceasta nu poate fi curățată profund. Specialiștii ne recomandă să nu udăm periile cu mânere din lemn, ci doar să le curățăm umed. Pot fi folosite și șervețelele umede cu efect antibacterian. Fiți cu noi pe facebook:

Este necesar să curățăm zilnic pieptenele nu doar din cauza bacteriilor, ci și pentru a ne asigura că funcționează corect. De fiecare dată când folosim un pieptene murdar, redistribuim depunerile pe firele de păr și scalp, ceea ce face părul să arate mai gras și nesănătos.