Fii Sanatos


Dar tenul tău este pregătit pentru toamnă?!

20/10/17 (3054 vizualizari)

E doar început de toamnă, dar temperaturile deja încep să scadă și este timpul potrivit să ne pregătim pielea pentru sezonul rece. Iată câteva sfaturi de îngrijire a pielii, propuse de experții elvețieni în frumusețe.

Rehidratarea în timpul nopții

Odată cu schimbarea sezonului și scăderea temperaturii, este foarte important ca hidratarea pielii să devină o prioritate. În timpul nopții pielea se reface și pierde o cantitate mare de apă. Acest lucru devine și mai intens în lunile de iarnă, atunci când este conectată încălzirea centralizată, care susține deshidratarea.

Folosiți o cremă de noapte cu vitamina C, care va stimula dezvoltarea colagenului, un ulei facial hrănitor sau mască, care conține acizi grași omega 3 și 6.

Este important să vă asigurați că, cremele și măștile pe care le aplicați peste noapte nu conțin ingrediente ce blochează porii, cum este uleiul mineral, deoarece acesta va împiedica pielea să respire în mod natural.

Înlocuiți cafeaua cu ceaiuri din plante

Nu faceți abuz de băuturi calde. Cofeina din cafea și ceai deshidratează pielea, ceea ce duce în cele din urmă la îmbătrânire. Nivelul ridicat de zahăr în băuturi precum ciocolata caldă, la fel poate fi dăunător pentru piele, ducând la apariția petelor și defectelor la nivelul pielii.

Ceaiurile din plante constituie un mare plus în regimul dvs. alimentar, suplinind volumul de lichide recomandat și ajutând la rehidratarea pielii. Acestea conțin, de asemenea, cantități mari de antioxidanți.

Exfoliere intensă

Evitați pielea obosită și lipsită de strălucire, prin exfolierea celulelor moarte ale pielii. Procesul de exfoliere crește regenerarea celulară și favorizează strălucirea pielii. Exfolierea în timpul sezonului rece este foarte importantă, deoarece celulele moarte ale pielii pot bloca absorbția ingredientelor hidratante din produsele cosmetice, împiedicînd pielea să-și mențină strălucirea și tinerețea.

Nu renunțați la cremele cu protecție solară (SPF)

Cu toate că nu este cald, intensitatea razelor UVA rămâne relativ ridicată pe tot parcursul anului. Utilizarea produselor de îngrijire a pielii cu SPF este esențială pe tot parcursul anului, pentru a preveni deteriorarea solară, care poate provoca îmbătrânire prematură. Fiți cu noi pe facebook:

Nu uitați de celelalte părți ale corpului

Utilizați un gel de duș hrănitor și un exfoliant, pentru a scapa de celulele moarte ale pielii, urmat de o loțiune de corp hidratantă și hrănitoare. Dar, renunțați la produsele care conțin uleiuri minerale, ce pot bloca porii, favorizând dezvoltarea acneei.