Fii Sanatos


Au mai rămas 5 zile până a începutul noului an... cum să profităm?!

20/10/17 (664 vizualizari)

Au mai rămas zile numărate până la Anul Nou, dar din toate puteți profita pentru a vă odihni mintea, trupul și sufletul.

26 decembrie

Propunem să începem ziua cu un mic dejun din terci de pere?! Mmm...un adevărat deliciu, iar flavanoizii din aceste fructe reglează ritmul cardiac și vă calmează. La cină puteți consuma potârnichi, în 100g se conțin 0.43mg seleniu (mai mult de jumătate din necesarul zilnic), care reduce stresul și anxietatea.

27 decembrie

Un pui cu vin la cuptor, pregătit după rețeta franceză, este cina care vă va relaxa din plin. Carnea de pui este o sursă excelentă de triptofan, aminoacid din care este sintetizat hormonul fericirii – serotonina.

28 decembrie

O seară petrecută cu prietenii la fel va contribui la eliberarea serotoninei din creier și vă veți simți mai fericit.

29 decembrie

Festivitățile de Revelion se apropie, așa că aveți grijă că ochii să fie pregătiți. Folosiți măști speciale, care vă vor asigura ochii odihniți și strălucitori.

30 decembrie

Faceți o omletă consistentă pentru micul dejun. Organismul nostru are nevoie de elemente nutritive suplimentare în timpul iernii, atunci când lumina soarelui este limitată, iar produsele alimentare proaspete sunt deficitare.

Ouăle de gâscă conțin 22 de vitamine și minerale, în special vitamina A, care acționează ca un antioxidant, reducând stresul.

31 decembrie

Deoarece este ultima zi a anului, o plimbare la bazin va fi binevenită. Potrivit experților,15 minute de înot sunt de ajuns pentru a reduce tensiunea musculară și a vă relaxa.

 

La Mulți Ani!!!

 

1 ianuarie

Dacă ați sărbătorit noaptea trecută până târziu, atunci aveți motiv cert pentru relaxare. Puteți scăpa ușor de încordarea musculară printr-o baie caldă și relaxantă. Adăugați o linguriță de sare de mare și coji de portocale, care ajută la calmarea corpului și lasă pielea catifelată.

2 ianuarie

Dacă tot mai sărbătoriți până acum ”noul început” de an, este tocmai timpul potrivit să ieșiți la dans. Studiile arată că dansul eliberează hormonii bunei dispoziții – dopamina și serotonina. Fiți cu noi pe facebook:

3 ianuarie

E timpul să vă opriți din ritmul alert al sărbătorilor! Ascultați o muzică relaxantă, lăsați creierul să se odihnească și meditați la ceva frumos și plăcut.