Fii Sanatos


Sportul – soluția potrivită pentru a trece mai ușor peste menopauză

01/05/20 (1817 vizualizari)

Oamenii de știință aduc vești bune pentru femeile care se apropie sau trec prin perioada de menopauză: exercițiile fizice intense pot fi remediul potrivit pentru bufeurile de căldură.

Această concluzie se bazează pe capacitatea sportivilor de a regla temperatura corpului prin antrenamente zilnice. Anume acest mecansim de echilibrare a temperaturii ar fi binevenit și pentru combaterea bufeurilor și transpirațiilor la femei.

Pentru a observa dacă activitatea fizică reglează sau nu, temperatura, numărul și intensitatea bufeurilor la femei aflate în perioada de menopauză, cercetătorii Universitatății din Liverpool au efectuat un studiu cu implicarea a 21 de femei aflate în menopauză.

Conform chestionării, fiecare femeie prezenta 100 sau mai multe bufeuri pe săptămână. Cercetătorii au examinat starea generală de sănătate a femeilor și au monitorizat fluxul de sânge la nivelul creierului (care afectează răspunsul la căldură). Timp de patru luni, femeile au practicat jogging-ul sau pedalarea pe bicicletă de patru sau cinci ori pe săptămână, timp de 45 de minute, într-un ritm intens. Ele au notat în jurnal incidența bufeurilor de căldură și transpirațiilor nocturne.

Rezultatele au fost foarte încurăjătoare. Numărul bufeurilor de căldură a scăzut cu peste 60%, iar transpirațiile care le însoțeau, au fost mai puțin intense, comparativ cu grupul de control.

Helen Jones, profesor la Liverpool, a declarat că "antrenamentele în sala de fitness, cu un program de exerciții fizice regulate, ajută la reducerea bufeurilor." Chiar și fără medicamente! Fiți cu noi pe facebook:

Sportul este sănătate! Faceți sport!