Fii Sanatos


”Tu nu ești tu când ești flămând”

20/10/17 (1204 vizualizari)


Ați mâncat azi? Dacă nu, înseamnă că sunteți flămând. Este o situație pe cât de neplăcută, pe atât de obișnuită. Când vă este foame, și dispoziția se înrăutățește. De fapt, nu este o problemă de caracter. Motivul este unul fiziologic – scade nivelul glucozei din sânge.

Pentru a funcționa corect, creierul nostru are nevoie de glucide. Dacă nivelul acestora scade semnificativ, organismul bate alarma! Creierul nu mai este capabil să îndeplinească sarcini de bază și ați putea experimenta stări de amețeală, anxietate, iritabilitate și nesiguranță. Corelația dintre nivelul de glucoză din sânge și iritabilitate este intensă. Un studiu încă din anul 1984 a descris violență la persoanele care au avut probleme de reglare a glucozei sanguine.

O altă latură a senzației de foame este modul în care organismul încearcă să combată conținutul redus de glucoză în sânge. Creierul trimite mesaje spre anumite organe, pentru a încerca să ridice nivelul glucozei. Acest lucru declanșează eliberarea de adrenalină, care la fel afectează dispoziția...

Aceasta este o situație care trebuie rezolvată! Apelați la produse alimentare bogate în substanțe nutritive, care mențin starea de sațietate mai mult timp, cum sunt nucile, iaurturile, ouăle, boabele. Fiți cu noi pe facebook: