Fii Sanatos


Dacă planificați o sarcină, renunțați la fast-food!

02/04/19 (1000 vizualizari)

Cercetătorii din Australia au ajuns la concluzia că femeile care consumă mai mult fast-food, se confruntă mai frecvent cu probleme de concepție, comparativ cu cele care consumă mai multe fructe.

Echipa de cercetare de la Universitatea din Adelaide, Australia, a constatat că femeile care au consumat fructe mai puțin de o dată pe lună, au avut nevoie, în mediu, cu două săptămâni mai mult pentru a rămâne însărcinate, decât femeile care au consumat fructe de trei ori pe zi sau mai mult.

În studiu au fost incluse peste 5500 de femei din Australia, Noua Zeelandă, Irlanda și Marea Britanie care nu aveau copii la început de studiu. La termenul de 15 săptămâni de gestație femeile, prin intermediul unui chestionar, au fost precizate tipul și frecvența alimentelor consumate. Chestionarul a fost detaliat și a inclus fructe proaspete, legume, verdețuri, pește, burgeri, pui prăjit, tacos, pizza și cartofi pai, dar și detalii despre perioada când au început tentativele de concepție.

Rezultatele publicate în revista Human Reproduction relevă că femeile care au consumat mai mult fast-food și mai puține fructe au avut nevoie de două-trei săptămâni mai mult pentru a rămâne însărcinate, comparativ cu cele care au consumat mai multe fructe și mai puțin fast-food. Cu toate că cercetarea a evidențiat efectul protector al fructelor, nu s-a observat vreo asociere cu verdețurile sau cu peștele.

Fructele și legumele conțin o gamă largă de antioxidanți și fitochimice, care au impact benefic asupra fertilității. Aproape toate femeile au conceput fără ajutor medical. Numai 8 la sută dintre femei au fost infertile.

Infertilitatea se consideră lipsa sarcinii timp de un an.

Experții explică că din cauza conținutului înalt de grăsimi saturate, sodiu și zahăr, produsele fast-food pot perturba echilibrul fiziologic al acizilor grași saturați din ovule, afectând astfel fertilitatea.

Această cercetare nu a inclus partenerii de sex masculin, dar alte studii relevă că o dietă bogată în fructe și legume este asociată cu o spermă mai sănătoasă.

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, vârsta este un factor major care influențează asupra timpului necesar pentru concepere. Aproximativ o treime dintre cuplurile în care femeia are peste 35 de ani, au probleme de fertilitate. Fumatul, consumul excesiv de alcool, pierderea rapidă în greutate sau greutatea excesivă, stresul fizic sau emoțional, la fel pot afecta fertilitatea. Fiți cu noi pe facebook: