Fii Sanatos


Sexul matinal – începe ziua activ!

17/07/18 (2518 vizualizari)

Fără îndoială, cea mai bună parte a ritualului de dimineață este ceașca de cafea aromată. Dar, aceasta poate fi și mai plăcută, fiind însoțită de un sex matinal. Un astfel de început al zilei îți dă energie, te protejează de stres, îmbunătățește dispoziția, și, mai presus de toate, întărește relația cu partenerul.

Organismul este deplin pregătit pentru un sex frumos

Dimineața este timpul perfect pentru sex. Aceasta este argumentat științific: în această perioadă a zilei, nivelul testosteronului și estrogenilor atinge secreția de vârf. Iar studiile susțin că, cu cât nivelul acestor hormoni este mai mare, cu atât ne simțim mai activi sexual.

Durează mai mult

Cu cât este mai înalt nivelul testosteronului, cu atât sexul este mai bun. Potrivit unui studiu din 2007, nivelul crescut al testosteronului stimulează libidoul partenerului și îmbunătățește funcția sexuală.

Întărește relația dintre parteneri

Sexul matinal întărește relația dintre parteneri. Cum? – în timpul sexului este secretat un alt hormon, oxitocina, sau ”hormonul îmbrățișărilor”, care controlează dragostea și legătura dintre parteneri.

Vrei să scapi de stres? – Sexul matinal este o opțiune.

Un studiu din 2010 a constatat că activitățile plăcute pot reduce nivelul hormonilor de stres. Aceasta înseamnă că o „relaxare” matinală vă va crea o bună dispoziție pe întreg parcursul zilei.

Orgasmul matinal te va face mai fericit

În timpul contactului sexual sunt eliberate și endorfine, ”substanțe magice” care ameliorează durerea și ridică dispoziția.

Un bun antrenament

Cu siguranță, sexul de dimineața nu poate fi echivalentul alergării pe o bandă rulantă timp de o oră, dar totuși este un antrenament. Potrivit cercetărilor de la Harvard Medical School, sexul arde în jur de 5 calorii pe minut – echivalentul unei plimbări. De ce să nu ardeți cel puțin 75 calorii dimineața printr-o activitate atât de plăcută?!

Benefic pentru creier

În timpul sexului matinal sunt eliberate un amestec de neurotransmițători și hormoni, în special, dopamina, hormonul senzației de bine, care stimulează activitatea creierului.

Fortifică sistemul imunitar

Cercetătorii au descoperit că sexul poate stimula imunitatea, prin declanșarea apărării naturale a organismului împotriva bacteriilor, virușilor și altor germeni patogeni.

„Izvorul tinereții”

Studiile spun că, sexul de cel puțin trei ori pe săptămână, vă face să arătați cu câțiva ani mai tineri decât cei care au mai puțin sex. Aceasta se datorează eliberării oxitocinei, endorfinelor și altor substanțe antiinflamatoare și antioxidante. Orgasmele sunt benefice chiar și pentru piele!

Deci, nu uitați să includeți sexul matinal în programul dvs. zilnic. Fiți cu noi pe facebook:

Sursa: https://www.healthline.com