Fii Sanatos


Plăcere dublă sau ba! Vezi câte kilocalorii poți arde în timpul unui orgasm!

16/10/20 (1515 vizualizari)

Orgasmul este o experiență tare și intensă. El implică orice celulă a corpului tău, accelerează respirația, intensifică transpirația, crește contracțiile musculare, iar inima bate de parcă ești pe ultimii zece metri la un maraton.

 Astfel că, la un moment dat a apărut întrebarea, dacă este cumva orgasmul un act fiziologic, care contribuie la arderea caloriilor.

...iată ce spun experții:

Dezamăgire!

Un studiu publicat în revista PLOS ONE în 2013, privind numărul de calorii arse de bărbați și femei în timpul unei sesiuni de sexuale, relatează că bărbatul arde în jur de 3,8 kilocalorii pe minut, iar femeia – în jur de 2,9. Astfel, în timpul unei sesiuni sexuale cu o durată medie de șase minute, pot fi arse aproximativ 18-24 kilocalorii.

Nu vă întristați!

Arta de a avea multiple orgasme oferă alte beneficii stării de sănătate. Acestea pot ușura durerea, asigură un somn deplin, îmbunătățește funcția cognitivă și stimulează starea de spirit.

”Orgasmele sunt instrumente stelare în lupta fără sfârșit cu stresul și anxietatea", susțin specialiștii.

Și încă ceva, ce probabil nu știați: cercetările susțin că orgasmele regulate și ejacularea sunt un factor de protecție împotriva cancerului de prostată. Fiți cu noi pe facebook: