Fii Sanatos


Rețelele sociale ne pot afecta sănătatea mintală, susțin specialiștii

02/05/19 (730 vizualizari)

Rețelele sociale au devenit parte din rutina zilnică. Iar "filtrele" care ne pot modifica aspectul exterior pentru a masca și retușa defectele, pentru a face ochii să pară mai mari și pentru a albi dinții, ne fac să ne simțim mai siguri. 

În timp ce unii consideră aceste aplicații drept o modalitate atrăgătoare de a ascunde imperfecțiunile, cercetătorii sugerează că ele pot fi dăunătoare sănătății mintale. 

Dr. Munther Barakat, psiholog la Aurora Psychiatric Hospital din Wisconsin, a afirmat că rețelele sociale au o influență semnificativă asupra imaginii personale, mai ales pentru cei care postează fotografii personale “perfecte”. Specialiștii explică că "like-urile" sau aprecierile cresc atenția pozitivă, ceea ce face ca persoana să creadă că într-adevăr arată astfel. Pe de altă parte, utilizatorii care urmăresc și văd numai aspectele pozitive ale vieții ”persoanei perfecte”, vor internaliza acest lucru, dezvoltând simptome asemănătoare depresiei, deoarece simt că viața lor nu este atât de frumoasă.

Dacă observați că petreceți prea mult timp zilnic pe rețelele media, încercați să fiți mai deliberați în utilizarea telefonului. Fiți cu noi pe facebook:

  • Limitați accesarea rețelelor sociale.
  • Când sunteți la serviciu, ridicați-vă și plimbați-vă în loc să răsfoiți prin rețelele sociale.
  • Nu urmăriți sau blocați utilizatorii care vă fac să vă simțiți neplăcut.

Sursa:https://www.ahchealthenews.com/2019/04/09/body-image-social-media/