Fii Sanatos


Beneficiile neştiute ale sexului regulat

10/05/19 (1364 vizualizari)

Ritmul de viață accelerat ne face deseori să uităm de importanța relațiilor sexual. Dar, potrivit cercetătorilor, sexul este remediul perfect pentru a combate stresul, dificultăţile zilnice şi frica unei eventuale boli. 

Te scapă de stres

În timpul relaţiilor sexuale, organismul secretă dopamină, substanţă care luptă cu hormonii stresului, endorfină, cunoscută ca ,,hormonul fericirii'' şi oxitocina, o substanţă care creşte apetitul sexual.

În cadrul unui studiu publicat în revista Public Library of Science, trei neurologi au demarat un test pe cobai masculi şi au descoperit că şoarecii cu activitate sexuală erau mult mai puţin anxioşi, decât cei fără activitate sexuală.

Înlocuiește sportul

Sexul este o formă de activitate fizică. În timpul partidelor de sex, schimbările psihologice din creier sunt asemănătoare cu cele pe care le resimţim în timpul exercițiilor fizice la sala de sport. Trei relaţii sexuale în decursul unei săptămâni, cu o durată de 15 minute, pot arde până la 7.500 de calori pe an. Acesta este echivalentul a 120 de kilometri de alergat. Respiratul profund creşte volumul de oxigen din celule, iar testosteronul eliberat în timpul sexului întăresc muschii şi oasele. Îmbrăţişările şi relaţiile intime reglează tensiunea arterială, reducând riscul apariţiei tensiunii arteriale diastolice.

Prelungește tinerețea

Conform unei cercetări scoţiene, sexul de trei ori pe săptămână te poate face să pari cu 10 ani mai tânăr. Sexul regulat menţine inima sănătoasă și contribuie la arderea caloriilor. Cercetătorii care au analizat efectele sexului asupra inimii, au demonstrat că bărbaţii au cu 45% mai puţine şanse să dezvolte boli cardiovasculare.

Fortifică sistemul imun

Imunoglobulina A, un antigen care luptă împotriva răcelilor, creşte în momentul relaţiilor sexuale. Nu ezitați să faceți sex atunci când luptaţi cu răceala sau alte probleme de sănătate.

Remediu analgetic

Experţii în artrită au demarat un studiu în cadrul căruia au dorit să descopere legătura dintre sex şi artrită. Aceştia au declarat că persoanele care au mai multe relaţii sexuale resimt mai puţină durere. Hormonul oxitocina creşte nivelul încrederii şi apropie cuplurile.

Reduce riscul apariţiei cancerului

Ejaculările constante reduc riscul apariţiei cancerului de prostată. Un studiu din Australia susține că bărbaţii care ejaculau de 21 de ori pe lună, aveau un risc mult mai mici să dezvolte cancer de prostată. Fiți cu noi pe facebook:

Sursa