Fii Sanatos


Ciocolata, ceaiul și cafeaua ne prelungesc viața!

20/02/20 (2248 vizualizari)

Vă imaginați?! Ciocolata, ceaiul, dar și alte delicii ne prelungesc viața, susțin cercetătorii. Servite împreună cu suplimentele de zinc, ele activează un compus care încetinește procesul de îmbătrânire, dar și preîntâmpină apariția diferitor patologii, de la cancer până la boala Alzheimer.

Potrivit unei cercetări efectuate la University of Erlangen–Nuremberg și publicată în revista Nature Chemistry, zincul activează un compus din polifenolii antioxidanți care se conțin în ciocolată, vin, cafea, ceai. Acest compus are un factor înalt de protecție față de produsele reziduale (gaze) ale celulelor, ce ne deteriorează ADN-ul prin declanșarea stresului oxidativ. Se presupune că acest mecanism deține un rol-cheie în procesul de îmbătrânire, apariția cancerului și bolilor degenerative, ca Alzheimer.

Polifenolii nu pot descompune, desinestătător, acest gaz dăunător, dar reactivați de zinc, ei crează un "mega complex”, care imită acțiunea enzimei naturale superoxid dismutaza, care contribuie la descompunerea gazului, protejând organismul de efectele sale nocive.

Potrivit cercetătorilor germani, zincul este un supliment relativ sigur și poate fi tolerat și în doze mai mari. Ei susțin că acesta poate fi administrat ca supliment alimentar sau în componența complexelor de vitamine. Este, de asemenea, plauzibil să se adauge zinc în alimentele care conțin polifenoli, inclusiv în carnea roșie. Este posibil ca și vinul, cafeaua, ceaiul și ciocolata, să fie disponibile, în viitor, cu adaos de zinc.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/

N.B.! Necesarul zilnic de zinc pentru un adult este în mediu de 15-20 mg.  Fiți cu noi pe facebook:

Poți suplimenta cantitatea zilnică de zinc prin administrarea de Polijen - complex de vitamine și minerale, inclusiv zinc - 15 mg.