19/06/20 (2980 vizualizari)
Dacă ai simțit un miros neobișnuit sau neplăcut, ai eliminări fluide albicioase sau gri-gălbui, ai deranjamente de gen prurit genital, iritații, discomfort sau chiar arsuri, ai dureri în timpul contactului sexual, cel mai probabil faci o vaginoză bacteriană.
Nu doar tu! Milioane de femei cu vârsta cuprinsă între 14 și 49 ani suferă anual de vaginoze bacteriene. Aceasta este una din cele mai iritante tipuri de infecție.
Nu se cunoaște exact mecanismul de dezvoltare a vaginozei bacteriene, cert este faptul că, are loc un dezechilibru dintre bacteriile ”bune” și ”rele” care populează în mod obișnuit vaginul. Printre principalii responsabili se face Gardnerella Vaginalis.
Infecția apare de obicei la femei active din punct de vedere sexual. Iar în categoria de risc sunt plasați următorii factori : un partener sexual nou sau multipli parteneri sexuali, spălături (irigații) vaginale, aplicarea frecventă a tampoanelor vaginale, diafragma, purtarea de lenjerie intimă sintetică, folosirea diferitor produse cosmetice.
Dacă prezinți unele din semnele descrise mai sus, va trebui să te adresezi la medicul ginecolog, care îți va recomanda următoarele investigații :
Ulterior, în baza rezultatului investigațiilor, vei primi careva recomandări. Fiți cu noi pe facebook:
! Rezultatele cercetărilor susțin că administrarea a 250 mg vitamina C sub formă de comprimate vaginale 6 zile pe lună, reduce la jumătate riscul de dezvoltare a vaginozelor bacteriene pe o durată de 6 luni. !