Fii Sanatos


5 sfaturi pentru a îmbunătăți sănătatea și productivitatea

20/10/17 (1094 vizualizari)

Irosiți timpul în zadar? Nu atingeți obiectivele propuse? Acest articol vă poate ajuta să deveniți mai productivi.

Cred că fiecare dintre noi este de acord cu faptul că ducem un mod de viață destul de agitat. Un număr mare de termeni-limită, vesela acumulată în chiuvetă, grija de fratele mai mic etc. Atunci apare și întrebarea: "De ce ziua are doar 24 de ore?".

În realitate, puțini dintre noi petrecem timpul rațional. O mare parte din timp este ”furat” de rețelele sociale și navigarea pe internet. Și peste acest articol ați dat tot în timpul lucrului, irosind timpul și sănătatea dvs.. Fiți cu noi pe facebook:

Iată 5 sfaturi pentru gestionarea timpului, care vă vor ajuta să utilizați în mod eficient 24 din 24 ore pe zi, contribuind astfel la îmbunătățirea productivității și sănătății dvs..

 1. Faceți liste. Pentru unele persoane, folosirea listelor este o modalitate foarte bună de a crește productivitatea. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, oamenii creează liste, dar care nu funcționează deloc. Deoarece lista poate constitui un instrument util, prefer să o divizez în câteva părți. Iată câteva exemple.

  1. Lista celor "3 obiective". Notați 3 din cele mai importante obiective care necesită a fi realizate. Eu prefer să le împart în trei categorii diferite: prima – serviciul, a doua – sănătatea, a treia – alte probleme. Scopul este să îndepliniți cele 3 obiective până la sfârșitul zilei, dintre care, 2 obiective – până la amiază. Chiar dacă productivitataea dvs. nu este la cel mai înalt nivel, acest tip de listă va asigura realizarea celor 3 obiective principale în decursul unei zile.
  2. Lista „nu face asta”. Această listă este foarte simplă – trebuie să notați obiceiurile proaste, care influențează negativ asupra productivității. Afișați lista pe perete sau computator, pentru a vă reaminti ce nu trebuie să faceți. De exemplu: "eu nu voi accesa rețelele de socializare până nu voi scrie un articol".

 2. Dezactivați notificările de pe telefonul mobil sau tabletă. Telefoanele mobile, tabletele și alte accesorii, au facilitat accesul la internet, dar tot ele pot prejudicia calitatea îndeplinirii obligațiunilor la serviciu. Notificările frecvente de pe rețelele de socializare vă pot sustrage atenția. Cel mai indicat ar fi deconectarea lor sau chiar ștergerea rețelelor sociale din telefonul mobil.

 3. Utilizarea de programe (software-uri) și aplicații specifice. În timp ce notificările rețelelor de socializare pot influența negativ productivitatea dvs., există și aplicații care vă vor ajuta să gestionați mai ușor timpul disponibil. De exemplu:

  1. Cold Turkey (Win) & Self Control (Mac) este o aplicație specifică, ce limitează accesul la rețelele sociale populare. Ea posedă și o funcție ce vă oferă posibilitatea să adăugați unele site-uri în lista albă, sau, dimpotrivă, în lista neagră. Partea bună a lucrurilor este faptul că, chiar dacă ești un hacker genial, este practic imposibilă deblocarea acestuia. Și, astfel, veți fi nevoiți să îndepliniți unele obiective din lista creată.
  2. Self Control (Android) vă permite să utilizați alte aplicații numai pentru o perioadă de timp stabilită. Deși are același nume, această aplicație este complet diferită de programul Mac.
  3. Focus@Will. Această aplicație conține muzică selectată pe cale științifică, care ajută la concentrare. Pe mine cu siguranță m-a ajutat. Muzica este foarte liniștitoare. Există, de asemenea, și o versiune gratuită!

 4. Luați pauze. Folosirea rațională a timpului nu constă doar în a munci. Trebuie să ne facem timp și pentru odihnă. Pauzele în timpul lucrului sunt o modalitate bună de a spori productivitatea acesteia. Lucrând prea mult timp asupra unui lucru – nu reprezintă cea mai efectivă modalitate de utilizare a timpului. Cea mai bună modalitate este să luați o pauză – o metodă utilă pentru „restartarea” organismului. În timpul pauzelor puteți face orice, pentru a vă relaxa creierul și corpul: exerciții fizice, navigarea pe internet, serviți un ceai etc.

 5. Somn suficient. Somul are un rol foarte important pentru sănătate și productivitate. Somnul insuficient poate duce la obezitate sau alte probleme de sănătate. Oamenii de știință recomandă un somn cu durata de 7-8 ore pe noapte. De asemenea, se recomandă 20-30 de minute de somn în timpul zilei, pentru a alunga oboseala. Optimizarea somnului reprezintă cel mai simplu mod de a duce o viață sănătoasă și productivă.


Este atât de simplu, începeți chiar acum!

Sursa: http://www.lifehack.org/