Fii Sanatos


Cafea, cafea, cafea... binevenită sau nu în obezitate?!

20/10/17 (1882 vizualizari)

Cercetătorii Universității din Georgia, Statele Unite, au efectuat un studiu, care relatează că, datorită acidului clorogenic pe care îl conține, cafeaua previne dezvoltarea obezității și contribuie la combaterea consecinţelor nefaste ale creşterii în greutate, relatează dailymail.co.uk.

Specialiștii au descoperit că acest acid clorogenic, a redus semnificativ rezistenţa la insulină şi acumularea de grăsimi în ficatul şoarecilor hrăniţi cu alimente bogate în grăsimi.

În urma investigațiilor, savanții au descoperit că acidul clorogenic a fost eficient nu numai în prevenirea creşterii în greutate, ci a contribuit şi la menţinerea unui nivel normal al glicemiei şi a unei stări bune a sănătăţii ficatului.

„Studii anterioare au arătat că printre beneficiile consumului de cafea, se numără scăderea riscului de instalare a unor boli cronice ca diabetul zaharat de tip 2 şi afecţiunile cardiovasculare. Cercetarea noastră merge mai departe, căutând să identifice beneficiile asociate acestui compus chimic (acid clorogenic, n.r.) care se găseşte din abundenţă în cafea, dar şi în fructe şi legume ca merele, perele, roşiile şi coacăza", a declarat Yongjie Ma, University of Georgia.

Cercetătorii spun însă că, acidul clorogenic nu este un tratament pentru obezitate. Dieta sănătoasă şi un program de exerciţii fizice rămân a fi cea mai bună metodă de a reduce riscurile asociate obezităţii. Fiți cu noi pe facebook: