Fii Sanatos


Crezi că porți mărimea potrivită a sutienului?

29/01/18 (12738 vizualizari)

Milioane de femei din întreaga lume poartă sutien de marime greșită, ceea ce nu trece fără urme, provocând dureri articulare, dureri de spate și sâni căzuți. Alegerea unui sutien perfect este importantă atât pentru femei, cât și pentru bărbați, când vine momentul de a-l dezbrăca!

Sânii își modifică forma și dimensiunile de șase ori pe parcursul vieții și este ceva obișnuit ca o femeie să caute mărimi diferite în fiecare magazin. Deseori estimarea cu exactitate a mărimii potrivite este aproape imposibilă. Iată de ce, pentru a obține aspectul dorit, unele femei folosesc metoda probării în cabinele magazinului, în timp ce altele apelează la un expert. Totuși, în pofida numărului mare de opțiuni oferite, un număr uimitor de mare de femei încă mai poartă zilnic un sutien de mărime greșită și aceasta le afectează sănătatea.

Câte femei poartă sutien de mărimea greșită?

Un sondaj recent a constatat că două treimi din femei poartă sutien de mărime greșită. Și aproape o treime din acestea cumpără sutienul, chiar știind că mărimea nu este chiar potrivită. Cea mai frecventă greșeală este purtarea unui sutien de dimensiuni mai mari în circumferință, cupa fiind de dimensiuni mai mici.

Nu e nimic straniu, diversitatea mărimilor și stilurilor te pot induce ușor în eroare. Experții subliniază mai mult de 20 tipuri diferite de sutiene. Acestea includ modele, cum ar fi balconette, demi cup, push-up și minimiser.

Câte femei își estimează singure mărimea sutienului, în loc să apeleze la un expert?

Doar 37% dintre femeile din Marea Britanie consultă un specialist din acest domeniu. Femeile italiene se află în topul acestei liste cu 64% de femei, Franța – cu 42%, SUA – 35% și doar 25% din Germania. Lanțul de lux Rigby și Peller, care furnizează sutiene pentru Regină și Kim Kardashian, au creat un sutien 3D, care scanează corpul și recomandă cel mai potrivit sutien. Dar, care, din păcate, este disponibil numai în magazinele din Londra și Hong Kong.

Ce consecințe negative are purtarea unui sutien nepotrivit?

Sutienul nepotrivit poate cauza durere toracică. Și încă multe altele. The Chartered Society of Physiotherapy afirmă că femeile care poartă sutien nepotrivit au ca rezultat, leziuni ale nervilor, postură incorectă și dureri în regiunea cervicală, umeri și spate – plus sâni lăsați.

Care sunt calitățile unui sutien potrivit?

  • nu trebuie să fie prea strâmt (astfel devenind vizibil și inconfortabil)
  • nu trebuie să fie prea larg (bretele să cadă de pe umeri, cupele să nu fie fixe etc.)
  • nu trebuie să lase urme roșii pe piele
  • sistemul de închidere (banda de la spate) trebuie să fie plasată pe mijlocul spatelui, dacă se ridică… înseamnă că este prea mic!
  • dacă sânii ies din cupele sutienului (în afară de sutienele de tip push-up), la fel, este prea mic!
  • partea din față a sutienului trebuie să stea lipită de stern, nu trebuie să existe spații (alege un sutien cu un număr mai mic).

Cum poți afla mărimea corectă a sutienului?

Mărimea sutienului este determinată de raportul dintre mărimea bustului și mărimea toracelui. Pentru măsurare se folosește o lentă centimetrică și se măsoară pieptul în partea de sub sâni. Panglica de măsurat trebuie să fie ușor strânsă pe cutia toracică. Se inspiră profund cu panglica de măsurat in jurul toracelui, și se ajustează până se poate respira fără dificultate. Cifra obținută constituie mărimea aproximativă a sutienului conform tabelului de mai jos:

70 75 80  85 90 95 100 105 110 115 120

Apoi se măsoară circumferința în partea cea mai proeminentă a sânilor. Diferența obținută între cele două măsurători reprezintă mărimea aproximativă a cupei, conform tabelului de mai jos:

sau:

Sistemul internațional de notație a mărimilor

Mărime Sutien


Mărime Cupă

Vezi dacă corespunde!

Luna nașterii la fel te poate ajuta la calcularea mărimii potrivite – la fel și băutura preferată
Astfel, femeile născute în ianuarie, februarie și martie au o probabilitate mai mare de a avea sâni mai mari, cupa E fiind cea potrivită. Pentru cele născute în luna aprilie – cupa B. Mărimea D a cupei reprezintă media celor născute în iunie, iulie și noiembrie, iar pentru restul lunilor – comună este cupa C.

Băutura preferată la fel joacă un rol destul de important. British Journal of Cancer Research a constatat că, consumul de cafea, mai exact trei căni de cafea pe zi, poate duce la micșorarea sânilor. Ei consideră că jumătate dintre femei posedă o genă specifică, care leagă consumul de cafea și dimensiunea sânilor. Fiți cu noi pe facebook: