Fii Sanatos


Cum să îngrijim tenul în timpul verii?

20/10/17 (566 vizualizari)

Pielea ta are nevoie de o îngrijire specială pentru a face fată căldurii și razelor ultraviolete, care devin din ce în ce mai îndrăznețe! Frumusețea vine din interior!

Bea cât mai multă apă! Bea și atunci când nu ți-e sete. Apa este foarte importantă, mai ales dacă ai pielea uscată, și mai ales în anotimpul fierbinte. Este cea mai simplă și ieftină metodă de a-ți păstra pielea hidratată.

Consumă cât mai multe fructe și legume! Mănâncă cât mai sănătos. Organismul tău se simte bine atunci când este hrănit corespunzător. Legumele și fructele sunt un furnizor important de vitamine necesare pielii, pentru a arătă netedă, iradiantă și sănătoasă.

Aplică o cremă hidratantă cu protecție solară! Indiferent de tipul de ten, crema cu protecţie solară este esenţială, pentru că lipsa acesteia duce la îmbătrânirea prematură a tegumentului, iar pielea se ridează mai repede. Pentru un ten deschis la culoare este necesară o protecţie mare, cu SPF 50, iar pentru cele măslinii este suficient şi un SPF 15. Sunt indicate folosirea produselor cosmetice pe bază de apă. Tenul gras are nevoie de loţiuni hidratante lejere, cel uscat şi deshidratat, de creme puternic hidratante.
Este recomadat un machiaj lejer, fără produse care să încarce tenul inutil. Unul dintre secretele unui machiaj reuşit este folosirea produselor potrivite tenului: tenul gras sau mixt are nevoie de matifiere, tenul uscat sau sensibil are nevoie de hidratare.

Răsfață tenul cu o mască hidratantă și revigorantă! Le poți face chiar acasă din diferite fructe și legume.

Cât mai putină expunere solară! Nu sta prea mult timp la soare, oricâte metode de protecție ale pielii ai folosi. În ultimul timp, după cum știi, razele solare sunt mult mai nocive, de aceea este bine să te ferești cât mai mult, mai ales între orele 10:00-14:00.

Alege haine din bumbac și deschise la culoare!

O vară frumoasă sa ai! Fiți cu noi pe facebook: