Fii Sanatos


După 40 de ani, nu se recomandă să slăbești brusc!

10/01/18 (1015 vizualizari)

Perioada de vârsta între 40 ș 45 ani - este crucială pentru formarea ridurilor. Pierderea drastică în greutate în această perioadă poate duce la obraji ”căzuți” și formarea ridurilor adânci din jurul gurii și buzelor, toate oferind feții un aspect îmbătrânit.

Cercetări pe această temă au fost făcute în Marea Britanie. Prin supravegherea unui grup de 118 femei, cercetătorii au descoperit că, cele mai comune cauze ce duc la pierderea bruscă în greutate sunt: o dietă drastică, divorțul, pierderea locului de muncă, moartea unei persoane dragi sau o altă stare stres.

La toate femeile de peste 40 de ani, care pe parcursul unui an au pierdut mai mult de 7 kg, obrajii au avut un volum cu 35 la sută mai scăzut, iar fața a căpătat un aspect îmbătrânit.

Experții recomandă, chiar și în cele mai dificile perioade ale vieții, nu uitați de o nutriție bună și o hidratare adecvată. În ceea ce privește dietele bazate pe înfometare, după patruzeci sunt categoric contraindicate: pierderea in greutate trebuie să fie treptată, iar reducerea greutății corpului nu mai mult de 0,5 kg pe lună! Fiți cu noi pe facebook: