Fii Sanatos


Pedeapsa corporală afectează creierul unui copil

20/10/17 (2547 vizualizari)

Oamenii de știință avertizeaza că pedeapsa corporală este în detrimentul copilului. Suferă în primul rând creierul lui, scrie CNN. In rezultat, o eventuală palmă sau zdupac poate duce la devieri psihologice sau fiziologice. Este suficientă o bataie în lună timp de trei ani pentru a provoca perturbări grave la copil. 
Cercetările au demonstrat că acei copii care sunt adesea supuși la pedepse corporale, au o cantitate redusă de materie cenușie a creierului. Acești copii se isprăvesc mai rău cu testele care determină nivelul de inteligență (IQ). În 2010 oamenii de știință au ajuns la concluzia că pedeapsa la copiii mai mici de trei ani, dublează agresiunea acestora la vârstă de cinci ani. Cel mai grav chelfăneala afectează copiii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani. 
Cu cât copilul este mai format ca personalitate, cu atât mai greu suportă pedepsele corporale din partea părinților. Psihologii consideră că poate fi găsit întotdeauna un numitor comun și un compromis. Pedeapsa corporală, după cum arată practica, are un efect de scurtă durată, cu consecințe grave în viitor. 


sovetmedika.ru