Fii Sanatos


Piersicile – frumusețe garantată

20/10/17 (3006 vizualizari)

Piersicile sunt fructe aromate, cu origine exotică și cu o istorie ce datează din secolul X. Sunt originare din China, unde erau percepute ca “pomul vieții”. În acest colț al Asiei, piersicile erau considerate simboluri ale unității și ale nemuririi. Istoria și legendele despre acest fruct merg chiar mai departe, unde vechii perși fac cunoscute aceste fructe și în Imperiul Roman, numindu-le “mărul persan”.

Piersicile nu sunt numai niște fructe gustoase și zemoase. Ele îți aduc nenumărate beneficii pentru sănătate, fiind considerate "fructele longevității". Au un efect energizant, înlătură oboseala, întăresc imunitatea organismului și hidratează (100 g de piersici conțin 87 g de apă).

Vitamina C din piersici ține la distanță radicalii liberi și îți face pielea mai elastică și mai fermă. Studiile au arătat că zeaxantina și luteina din piersici au efecte antiinflamatorii asupra deteriorării celulelor pielii, cauzate de razele ultraviolete. Prin conţinutul de antioxidanţi, piersicile întârzie procesul de îmbătrânire şi ajută la menţinerea frumuseţii tenului. Aceste fructe sunt foarte des utilizate de către industria cosmetică, figurînd printre ingredientele de bază ale cremelor.

Poți încerca și acasă să-ți revigorezi tenul. Pentru o curățare profundă, fă-ți o mască din iaurt, morcov, castravete și piersică.

Pentru o piele catifelată, poți prepara o mască dintr-o piersică de mărime medie, bine coaptă, pasată şi un gălbenuş. Ingredientele se amestecă bine, se aplică pe faţă, se lasă să acţioneze timp de 20 minute, după care masca se îndepărtează cu apă călduţă. Sucul de piersici închide porii, iar vitaminele şi mineralele din acest fruct hrănesc tenul şi îi conferă luminozitate.

Pentru o mască revitalizantă este necesară o jumătate de piersică pisată, două linguriţe de smântână şi două linguriţe de miere. Se aplică pe faţă şi se îndepărtează după aproximativ 20 de minute.

Pentru tenul normal sau uscat se recomandă crema de piersici.

Pentru tenul gras, cu tendință acneică, este recomandat să masezi pielea cu pulpa fructului. Rezultatul: o piele curată, strălucitoare și elastică. Fiți cu noi pe facebook:

O toamnă plină de frumusețe să aveți!