Fii Sanatos


Tot mai mulți copii cu scarlatină în Chișinău

20/10/17 (1377 vizualizari)

După gripă şi viroze, o altă infecţie dă bătăi de cap părinţilor şi medicilor. În ultimele zile a crescut simţitor numărul cazurilor de scarlatină la copii. La Spitalul de Boli Infecţioase din capitală au fost internaţi şapte copii cu această maladie, de trei ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Fiți cu noi pe facebook:

Potrivit medicilor, boala este extrem de contagioasă şi nu există un vaccin care ar proteja copiii de aceasta. „Scarlatina este o boală bacteriană care decurge cu febră, stare de intoxicaţie, durere în gât şi apariţia erupţiilor. Cele mai multe cazuri sunt întâlnite în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani”. Medicii avertizează că boala este destul de periculoasă și poate provoca complicaţii tardive prin afectarea cordului, afectarea rinichilor și afectarea articulaţiilor. Mai multe detalii despre cum decurg simptomele scarlatinei și cum poate fi tratată, găsești aici Scarlatina.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Sănătate Publică, anul trecut, în ţară au fost înregistraţi peste 400 de cazuri de scarlatină.

De la începutul anului au fost diagnosticaţi cu scarlatină peste 30 de copii, notează Mesager.

Sursa: http://www.trm.md/ro/social/tot-mai-mul-i-copii-diagnosticati-cu-scarlatina/