Fii Sanatos


Trucuri pentru un ten de invidiat pe timp de iarnă

23/12/19 (1677 vizualizari)

 

Iarna este în toi și pielea noastră necesită tot mai multă atenție și îngrijire pentru a depăși problemele specifice perioadei reci a anului.

Temperaturile joase facilitează uscarea și descuamarea pielii. Am găsit câteva soluții simple, care ne vor ajuta să păstrăm pielea catifelată pe tot parcursul iernii.

 

 

Hidratare din interior

Cel mai simplu! Apa – opt pahare pe zi vor satisface necesitățile organismului. Consumați mai multe fructe și legume. Dar, limitați consumul de alcool și cafea, deoarece acestea au un efect invers, de deshidratare.

Hidratarea din exterior

Pentru o bună îngrijire a pielii, curățarea și hidratarea zilnică este esențială. Iarna trebuie să înlocuim crema obişnuită pentru ten (hidratantă) cu una cu bază grasă (nutritivă), pentru a reface bariera de protecţie a pielii.

Protecție solară

Chiar dacă este iarna, nu renunțați la protecția solară. Se recomandă cremele cu protecție solară cu un SPF de 15 sau mai mare. Conform Asociației Cancer Research din Marea Britanie, 30-40% din RUV penetrează norii, chiar și într-o zi acoperită de nori.

Aport crescut de zinc

Zincul se conține în: carnea roșie, pui, sardine conservate, stridii, alune, nuci și multe altele. Consumul acestora va contribui la protecția pielii și vindecarea rănilor.

Mai multe vitamine

Din fructe sau legume, ele vor proteja pielea față de poluenții din jur, fum și lumina razelor ultraviolete.

  • Vitamina C

Efectele benefice ale vitaminei C sunt bine cunoscute și implimentate în domeniul cosmetologiei. Ea se găsește în cantități mari în citrice, coacăze negre, căpșuni, kiwi, ardei verde.

  • Vitamina B ( riboflavina)

Asigură regenerarea și o bună funcționare a pielii. Aceasta se găsește în: ficat, carnea roșie, pui, brânzeturi, ouă, lapte, cereale și drojdie.

Reducerea stresului

Deseori stresul este un trigger ce duce la declanșarea unor afecțiuni ale pielii. Pentru a le evita, se recomandă activitate fizică regulată, cu implicarea tehnicilor de relaxare cum sunt meditațiile, distracțiile în timpul liber. Fiți cu noi pe facebook:

Nu uitați să invitați prietenii la o ceașcă de ceai!