Fii Sanatos


Vrei să știi în cât timp vor fi arse caloriile acumulate în weekend?

20/10/17 (700 vizualizari)

Ai mânca oare încă un sandviș dacă ai ști că va trebui să mergi intens pe jos o oră și 22 de minute, pentru a arde calorii acumulate? Ai mai savura oare cu atâta plăcere o cafea cu prăjitură, ca mai apoi să „lucrezi” din greu 35 minute pentru a arde caloriile? Dacă răspunsul este NU, atunci este posibil ca un sistem nou de etichetare a produselor alimentare să fie cheia pentru combaterea crizei obezității din Marea Britanie.

Experții de la Royal Society for Public Health (RSPH) susțin că produsele alimentare pe care se va indica intensitatea exercițiilor fizice necesare pentru a arde caloriile, vor ajuta consumatorii să facă alegeri sănătoase și vor încuraja un stil de viață sănătos.

Shirley Cramer, director executiv la RSPH, spune: "Deși informația nutrițională de pe ambalajele produselor alimentare și băuturilor s-au îmbunătățit, se vede că nu sunt suficiente pentru a putea îndemna populația la o alegere sănătoasă.”

"Menționarea necesarului de activități fizice pentru a arde caloriile aportate cu produsul alimentar respectiv, va oferi un mijloc simplu de a calcula aportul caloric și cheltuielile energetice pe parcursul zilei. Aceasta va aminti consumatorilor despre necesitatea menținerii unui stil de viață activ și greutății corporale sănătoae."

Înainte de a-ți planifica meniul, verifică această diagramă, care arată cât de mult timp va trebui să „lucrezi” pentru a te debarasa de caloriile ce se conțin în produsele alimentele preferate. Fiți cu noi pe facebook: