22/01/21 (6475 vizualizari)
Lăsați deoparte pijamalele! Unele studii și cercetări arată că dormitul dezgolit ar putea fi de fapt benefic pentru sănătate. Și iată cele 6 argumente!
Sondajul din 2014, făcut de britanicii de la Cotton SUA (care promovează produsele din bumbac, inclusiv pijamale și cearșafuri) a constatat că 57 la sută din persoanele care au dormit nud au spus că sunt fericiți în relația lor. Ceea ce reprezintă cu 9% mai mult decât purtătorii de pijamale, urmat de 43 la sută de purtătorii cămașilor de noapte, conform Daily Mail.
E știut faptul că adulții au cantități mici de grăsime brună (alias "grăsime bună"). Iar un studiu din 2014 a analizat modul în care temperatura din dormitor influențează depozitele de grăsimi. Studiul a durat patru luni și a fost efectuat doar pe un lot de cinci bărbați. Aceștia au dormit în camere cu temperaturi de - 66, - 75 și - 81 de grade, timp de patru săptămâni. După această perioadă, petrecută la cele mai reci temperaturi, a crescut cantitatea de grăsime brună de două ori, a crescut sensibilitatea la insulină, cu diminuarea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat. Deci, dormind dezgoliți, se va evita supraîncălzirea, va crește cantitatea de grăsime brună și va scădea riscul de dezvoltare a diabetului.
Dr. Jennifer Landa susține că, un mediu excesiv de cald ar putea stimula creșterea fungilor sau bacteriilor din zona genitală. Fără pijamale, veți avea o mai bună aerisire în această regiune, ceea ce va preveni infecțiile.
Așa au dormit și strămoșii noștri: Dacă ne alimentăm ca niște oameni din peșteră, de ce să nu și dormim la fel ca ei? Neurologul Rachel Salas de la Johns Hopkins Center for Sleep, în 2013 a declarat pentru Wall Street Journal, că "în epoca peșterilor," oamenii dormeau goi. Acesta a fost, în mare parte, ca o modalitate de protecție împotriva animalelor de pradă, și, acel sentiment de siguranță ar putea fi împărtășit prin dormitul în mod similar în zilele noastre.
Contactul piele-la-piele, de asemenea, crește și nivelul de oxitocină, ce are efecte pozitive asupra tensiunii arteriale și procesului de reabilitare. Atunci când are loc contactul piele-la-piele, glandele suprarenale primesc un mesaj: de a stimula producția de cortizol, hormonul stresului.
Un studiu din 2004 a constatat că pentru ”inducerea normală” a somnului, este importantă temperatura bazală a corpului. Se menționează că, persoanele cu dereglări de somn, aveau în mod constant, o temperatură bazală a corpului mai înaltă imediat înainte de inițierea somnului, în comparație cu cea normală la persoanele fără dereglări de somn Fiți cu noi pe facebook: