04/01/21 (4068 vizualizari)
Nimic nu se compară cu o ceașcă de ceai aromat. Dar, ceaiul nu este doar o băutură delicioasă, ci una cu proprietăți miraculoase pentru sănătate. Iată cele recomandate de nutriționiști pentru a fi mereu în formă.
Ceaiul din ghimbir are o istorie îndelungată de utilizare. El este un remediu antiviral, antibacterian, și funcționează ca o armă tridimensională împotriva răcelii și virozei. Mai mult decât atât, acesta acționează și ca tonifiant al sistemului imunitar.
Acest gust delicios și aromat ne întoarce în copilărie și ne oferă un plus de energie. Lemnul dulce calmează sistemul suprarenal, responsabil pentru eliberarea hormonilor de stres în organism.
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și prokinetice, ceaiul de mentă contribuie la calmarea și reglarea funcției digestive. Un alt beneficiu al ceaiului de mentă este puternica acţiune antistres.
Aloe vera este eficientă nu doar pentru tăieturi sau zgârieturi, dar și în ameliorarea digestiei și facilitarea meteorismului. Aloe vera înlătură pirozisul și calmează flatulența, înlăturând disconfortul digestiv.
Ceaiul verde este un bun stimulator al arderii grăsimilor, în special, în timpul antrenamentelor. Ceaiul verde Matcha stimulează metabolismul de zece ori mai puternic decât ceaiul verde obișnuit. Aceasta se datorează conținutului crescut de catechine, un grup de substanțe cu efect de ardere intensă a grăsimilor, dar și antioxidant puternic.
Ceaiul verde cu lămâie poate avea un gust amar, dar în schimb posedă proprietăți calmante.
Contrar opiniei populare precum că lămâia este acidă și irită pielea, nutriționiștii ne asigură că aceasta, de fapt, are efect de calmare a tenului. Efectul marcant asupra pielii se datorează proprietăților antiinflamatorii ale acestui ceai.
Dar, să nu uităm, că o altă cauză de apariție a acneei este funcționarea deficitară a ficatului și vezicii biliare. Ca rezultat, toxinele acumulate în organism vor fi eliminate prin piele, favorizând apariția acneei. Lămâia ameliorează funcția tractului digestiv, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățind astfel starea tenului.
Pentru a obține rezultate bune, ceaiul trebuie consumat zilnic.
Chiar dacă timpul nu poate fi întors înapoi, ceaiul din fructe de pădure este o alternativă în remedierea ridurilor. Nutriționiștii afirmă că, fructele de pădure ajută la menținerea lungimii telomerilor (telomerii sunt capetele celulelor, care se scurtează, pe măsură ce îmbătrânim). Acest lucru va încetini procesul de îmbătrânire și va păstra pielea tânără și strălucitoare.
Stresul zilnic poate duce la insomnii. Un ceai slab din plante și suc de lămâie cu o oră înainte de somn te relaxează și îți induce un somn mai liniștit. Lămâia face parte dintr-un grup de remedii numite carminative, fiind eficientă în caz de neliniște și stres. Fiți cu noi pe facebook: