Fii Sanatos


De ce e important să alăptezi?

12/01/21 (4453 vizualizari)

Alăptarea la sân este o stare unică ce oferă sănătate și frumusețe! Oare ce poate fi mai minunat?! Uneori poate fi dificil, uneori dureros... Decizia îți aparține, dar nu este cazul să cedezi! Merită să ai răbdare și să nu te descurajezi, deoarece bebelușul tău va avea doar avantaje.

Laptele matern este produsul perfect pentru nou-născuţi şi sugari. Acesta oferă toate elementele nutritive necesare pentru o dezvoltare sănătoasă. Este uşor disponibil şi accesibil, asigurând copiilor o nutriţie adecvată.

Laptele matern este un remediul natural, care contribuie la maturizarea sistemului imunitar. Colostrul este bogat în anticopri, fiind denumit și ”primul vaccin”, protejează copiii de multe infecții.

Mai multe cercetări au demonstrat că alăptarea exclusiv la sân pe parcursul a 6 luni, îmbogățește microflora intestinală, ameliorează funcția tractului digestiv și diminuează riscul de dezvoltare a alergiilor alimentare.

Comparativ cu laptele praf, sau de origine animală, laptele matern conține mai puțină sare și proteine, astfel fiind mai ușor tolerat de rinichii bebelușului.

Alimentarea la sân scade riscul de dezvoltare a artritei reumatoide, diabetului, bolilor pulmonare și ale inimii.

Studiile demonstrează că în afară de beneficiile imediate pentru copii, alăptarea contribuie la o viaţă sănătoasă pe tot parcursul acesteia. Adolescenţii şi adulţii care au fost alăptaţi sunt mai puţin susceptibili de a fi supraponderali sau obezi, de a avea diabet de tip 2 şi posedă performanţe mai bune la testele de inteligenţă.

Alăptarea aduce beneficii și mamelor, inclusiv: reduce riscul de apariţie a cancerului de ovar şi de sân; previne depresia postnatală; ajută la refacerea uterului; este o formă naturală de contracepţie; ajută mama să revină la greutatea ideală. Fiți cu noi pe facebook:

Optați pentru sănătate!