Fii Sanatos


E primăvara! - E timpul să începem lupta cu celulita!

20/10/17 (3276 vizualizari)

Un număr mare de femei sunt afectate celulită, care are repercusiuni estetice și psihologice semnificative. Dar, unele remedii naturale pot ajuta la prevenirea sau limitarea acestei probleme.

Se disting cîteva tipuri de celulită: celulita adipoasă (depozitarea localizată de lipide), celulita apoasă (retenție de apă) și celulita fibroasă (rigidizarea fibrelor de colagen care înconjoară lipidele, cu posibile dureri din cauza presiunii asupra terminațiilor nervoase). Celulita apare de obicei pe coapse, fese, genunchi și abdomen. Femeile slabe nu sunt imune, în timp ce excesul de greutate nu este însoțit în mod necesar de celulită, un proces favorizat de modificările hormonale (sarcina, menopauza, contracepția), stresul, un regim alimentar dezechilibrat, lipsa activității fizice, retenția de apă, afectarea drenajului limfatic sau a circulației sanguine. Apariția celulitei este asociată cu hormonii sexuali feminini, ceea ce explică faptul de ce unele persoane nu sunt afectate, iar în unele cazuri celulita este bine localizată. Fiți cu noi pe facebook:

Deci, cum să scăpăm de ea?

  • Practicați activitea fizică regulată (de cel puțin 3 ori pe săptămână). Profitați de fiecare oportunitate pentru a activa circulația sanguină la nivelul picioarelor (mersul pe scări în loc de lift, coborâți din autobuz sau microbuz înainte de stația finală etc.).
  • Șezutul este dăunător: în caz de muncă sedentară (de birou), este important de a face mișcări la fiecare oră.
  • Aveți grijă de alimentație: excludeți grăsimile saturate, zaharurile, băuturile carbogazoase etc.
  • Optați pentru fructe și legume cu proprietăți diuretice (sparanghel, praz, pepene verde, pepene galben ș.a.) și hidratați-vă bine (apă, ceai verde etc.).
  • Efectuați masaje (inclusiv cu prosopul) pentru a favoriza circulația sanguină și limfatică.
  • Folosiți o cremă care conferă fermitate pielii.
  • Evitați purtarea de haine prea strânse: ele comprimă picioarele și fesele, afectând circulația venoasă.
  • Aplicați cataplasme din alge marine.


Sursa - passionsante.be