Fii Sanatos


Vești bune pentru bărbați: orgasmul zilnic reduce riscul cancerului de prostată

20/01/21 (4237 vizualizari)

În cadrul unui nou studiu, cercetătorii de la Harvard Medical School și Brigham and Women Hospital, au ajuns la concluzia că, bărbații care au orgasm zilnic, au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de prostată.

Oamenii de știință susțin că atingerea punctului culminant, în timpul actului sexual, oferă nu doar plăcere, dar are și alte beneficii asupra sănătății, inclusiv stimulează imunitatea, asigură un somn mai bun, și protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

Iar medicii susțin că, pentru a obține aceste beneficii, punctul culminant poate fi atins nu numai prin contact sexual, dar și în urma ejaculării nocturne sau masturbării.

Cercetarea a relevat că, dacă bărbatul ejaculează cel puțin o dată pe zi, acest lucru reduce cu un sfert riscul de a dezvolta cancer de prostată. Datele studiului relevă că, participanții care au ejaculat mai mult de 21 de ori pe lună au avut un risc cu 22 la sută mai mic.

Dr. Jennifer Rider de la Harvard Medical School și Brigham and Womens Hospital, susține că noile date privind beneficiul potențial al orgasmului și reducerea riscului de a dezvolta cancer de prostată nu sunt încă demonstrate, ci doar la etapa de observare. Dar, rezultatele acestui studiu oricum sunt deosebit de încurajatoare.

Cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer la bărbați și este responsabil pentru 8 la sută din toate cazurile noi de cancer și 15 la sută din cazurile de cancer la bărbați. Aproximativ 1 din 7 bărbați vor fi diagnosticați cu cancer de prostată în timpul vietii și 1 din 38 vor deceda din cauza acestuia. Aproximativ șase cazuri din 10 sunt diagnosticate la bărbații după 65 de ani, iar vârsta medie la momentul diagnosticului este de aproximativ 66 de ani. Fiți cu noi pe facebook: