Fii Sanatos


Starea sexuală a unui bărbat – de ce depinde?

22/06/19 (384 vizualizari)

Pentru majoritatea bărbaților, determinantul condiției sexuale este capacitatea de a realiza cu ușurință o erecție. Chiar și în cazul unui singur eșec bărbatul se simte jenant, iar dacă această situație se repetă, stresul începe să se acumuleze.

Păstraţi calmul!

Bărbaţii reacţionează diferit când sunt afectaţi de apariţia problemelor de sex. Unii dau vina pe partener, alții susțin cu încăpățânare că ceva nu este în regulă cu ei. Între timp, problemele sexuale au, cel mai adesea, o cauză foarte specifică, care trebuie identificată și depășită cu suficientă răbdare, pace și deschidere.

Stilul de viață – nesănătos

Suprasolicitarea organismului și oboseala nu ajută la relaxarea în pat. În plus, într-o stare de stres prelungit, libidoul scade, iar abstinența sexuală prelungită crește doar scala tulburărilor. Țigările, alcoolul și prea multă cofeină la fel vă pot afecta erecția, indiferent de vârstă.

În această situație, se recomandă să reluați treptat un stil de viaţă sănătos reducând consumului de ţigări, alcool și cofeină şi trecând la obiceiuri alimentare mai sănătoase. O dietă bogată în zinc şi vitamine B va contribui la consolidarea libidoului. 

Ambii parteneri vor avea nevoie de o vacanță mai lungă, de preferință în sânul naturii, combinată cu activitate fizică.

Probleme sexuale din cauza altor boli

Alteori ca cauze a problemelor sexuale pot fi diverse boli și afecțiuni, în special pentru bărbații maturi. Astfel dificultățile de erecție pot fi un simptom al unei scăderi a producției de testosteron, dar și al diabetului, hipertensiunii, aterosclerozei sau bolilor coloanei vertebrale, precum și al medicamentelor utilizate în legătură cu acestea.

Când erecția nu se vindecă singură

Indiferent de vârstă și stilul de viață, întărirea mușchilor pelvieni este utilă pentru stimularea libidoului și a erecției. Un rezultat bun poate fi obținut și prin tehnici sexuale bine alese, dar și gadgeturi erotice care sensibilizează zonele erogene. Uneori este suficient. Cu toate acestea, problemele de erecție necesită uneori cooperarea cu un specialist – sexolog, endocrinolog sau psihoterapeut. Fiți cu noi pe facebook:

Sursa: https://menhealth.ro