Fii Sanatos

5 ingridiente pentru o performanță sexuală de invidiat

Știați că 30-50% dintre bărbați se cofruntă cu un libidou scăzut?

Cercetarea efectuată de American Sexual Health Assosication a constatat că 30-50% dintre bărbați se vor confrunta cu un libidou scăzut la un anumit moment al vieții. Acesta poate avea mai multe cauze: modificări hormonale, deficit de energie, stres, alcool, medicamente etc. Iată ce recomandă nutriționiștii pentru o potență de invidiat.

Vitamina E

Vitamina E duce la creșterea rezistenței și poftei sexuale. Tot ea, îmbunătățește cantitatea și motilitatea spermatozoizilor. O cercetare publicată în Archives of Andrology arată că, persoanele care au administrat 400 mg de vitamina E zilnic, au avut o motilitate mai bună a spermei. Vitamina E duce si la creșterea nivelului de testosteron, crescând fluxul sanguin și oxigenând corpii cavernoși, esențiale în cazul disfuncției erectile.

Polifenoli

Și polifenolii sunt de ajutor. Aceștia se găsesc în fructele de pădure, struguri de culori închise și vinul roșu. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Sexual Medicine, la femeile care consumă zilnic un pahar de vin roșu, crește dorința sexuală și lubrifierea vaginală, comparativ cu cele care consumă alcool numai ocazional sau deloc. Totodată, fructele de pădure stimulează secreția de serotonină și dopamină, creându-ne o dispoziție mai bună, element cheie pentru potență. O dispoziție rea rar duce la un sex bun.

Vitaminele grupului B și zinc

Vitaminele grupului B susțin activitatea sistemului nervos și ridică dispoziția. Zincul contribuie la creșterea nivelului de testosteron, și, corespunzător, la creșterea dorinței sexuale. Un studiu publicat în Journal of Human Reproductive Sciences a constatat că șobolanii masculi care au administrat zinc au avut nevoie de mai mult timp pentru ejaculare în comparație cu grupul de control.

Omega 3

Cercetările au arătat că acizii grași omega 3 înlătură anxietatea și depresia. Ei cresc nivelul de dopamină, îmbunătățind starea de spirit și declanșarea excitării sexuale. Și în perioada menopauzală acizii omega 3 sunt bineveniți, contribuind la hidratarea pielii și mucoasei, asigurând o lubrefiere mai bună. Fiți cu noi pe facebook:

Ginkgo Biloba

Gingko Biloba este un remediu pe bază de plante din China, utilizat de mai mulți ani cu succes și în cazul unui libidou scăzut. Datorită componentelor terpenoide și ginkaloide, ameliorează circulația sângelui, mai ales în regiunea organelor sexuale, reduce agregarea plachetară, curățând vasele sanguine și facilitând vasodilatarea (lărgirea vaselor sanguine, esențiale pentru funcția erectilă).