Fii Sanatos


Ce ne aduce toamna? Șapte cele mai frecvente probleme de sănătate

21/10/18 (3659 vizualizari)

Venirea toamnei este un examen serios pentru organismul nostru. Uneori se pare că, boala apare din senin, dar, potrivit experților, unele boli apar cel mai des toamnă. Știind acest lucru, aveți posibilitatea de a interveni profilactic pentru a preveni apariția lor și a vă bucura de frumusețea zilelor de toamnă fără a avea probleme de sănătate.

Dureri la nivelul articulațiilor

Anume toamna se agravează inflamația și durerile la nivelul articulațiilor. Modificarea condițiilor meteorologice provoacă, îndeosebi la persoanele mai în vârstă, simptome articulare: dureri la nivelul picioarelor, articulațiilor și spatelui. Aerul rece și umed duce la o exacerbare a bolilor cronice ale sistemului musculo-scheletic. Pentru a evita astfel de probleme, pe tot parcursul anului duceți un mod sănătos de viață și un regim alimentar corect (evitați consumul alimentelor sărate). La sfârșitul verii, se recomandă o cură de masaj profilactic. Nu uitați de gimnastica curativă și procedurile fizioterapeutice, acestea ar trebui programate pentru perioada de toamnă.

Acneea

Acneea este o boală inflamatorie a pielii cauzată de afectarea glandelor sebacee. Schimbarea bruscă a temperaturii (mai ales după o vacanță într-o zonă cu climă diferită), deficitul de vitamine și minerale, modul sedentar de viață și lipsa plimbărilor la aer curat - aceștia sunt principalii factori care favorizează apariția sau agravarea bolii. Pentru a evita acest lucru, echilibrați-vă dieta în favoarea unei alimentații sănătoase, mai des faceți plimbări la aer liber și nu uitați de exerciții fizice regulate.

Vezi și: Acneea de Dr. Jaclina Cazacu

Cistita

Deși zilele calde de vară au trecut, multe persoane nu se grăbesc să îmbrace haine mai calde. Ar trebui însă, pentru că toamnă, din cauza hipotermiei, incidența cistitei crește de câteva ori. Asigurați-vă că picioarele sunt la cald, evitați suprarăcirea și consumați apă. Necesarul de 1,5 litri de lichide în zi nu a fost anulat. Astfel, puteți evita înmulțirea E-coli (cel mai bun ”prieten” al cistitei) la nivelul vezicii urinare, precum și alți factori care provoacă cistita.

Vezi și: Cistita - o boala incomodă 

Pielonefrita

Răcirea bruscă duce și la pielonefrită. Fara un tratament adecvat, boala devine foarte repede cronică. Deci, stați la cald pentru a evita o recidivă a bolii, țineți un regim alimentar fără exces de alcool, alimente picante și sărate.

Ulcerul peptic

În mod tradițional boala ulceroasă exacerbează toamna. Principalul motiv - trecerea la un nou regim al zilei, tulburări psiho-emoționale, deficit de vitamine, tulburări endocrine, malnutriția, iar ca urmare - agravarea bolii. Evitați acutizarea ulcerului! - renunțați la fast-food, limitați utilizarea produse alimentare cu condimente, carnea afumată, cafeaua și băuturi carbogazoase. Nu așteptați până se acutizează boala, adresați-vă la medic pentru recomandări de prevenție.

Depresia de toamnă

Oamenii tânjesc toamna: plantele se ofilesc, soare nu este, concediul este în trecut, hormonul fericirii (serotonina) abia de se mai produce. Motivele apariției depresiei sunt de natură atât fiziologică, cât și psihologică. Încercați să nu fiți trist! Programați-vă întâlniri plăcute, activități interesante - starea de spirit se va imbunătăți la sigur! Iar "fiziologia" alimentați-o cu fructe, legume și vitamine. Apropo, alimentele bogate în amidon cresc producția de serotonină în creier.

Răceala

Încă nu este sezonul gripei, dar răceala apare tot mai frecvent. Adesea, ne imbolnăvim chiar acasă, atunci când vremea este rece și umedă, iar încălzirea nu este încă conectată. Fiți mai precauți, asigurați o stare de confort termic organismului Dvs.!

Acestea sunt surprizele pentru sănătate cu care poate veni toamna. Iar pentru a trece mai ușor peste ele, ar fi bine să ne protejăm împotriva răcelilor, să menținem starea de spirit la cel mai înalt nivel, să ne adresăm la timp la medic, să avem o atitudine pozitivă în viață. Fiți cu noi pe facebook:


Vă dorim o toamnă minunată!