Fii Sanatos


Bărbați seducători - preferințele mămicilor tinere?!

20/10/17 (375 vizualizari)

Psihologul Kelly Kobey și colegii săi de la School of Natural Sciences, au relatat într-un studiu, că femeile după naștere își schimbă preferințele față de bărbați. Potrivit unui articol publicat în revista Biological Psychology, după câteva săptămâni de la naștere, femeile sunt atrase mai mult de bărbații care sunt mai puțin ”brutali”.

Oamenii de știință au studiat evoluția preferințelor a mai mult de 100 de femei în timpul sarcinii și timp de șase săptămâni după naștere. Este cunoscut faptul că schimbările hormonale la femei, contribuie la modificarea preferințelor și percepțiilor sociale. Acest studiu a arătat că sarcina și perioada postpartum influențează negativ preferințele femeilor față de atractivitatea trăsăturilor masculine.

Studiile precedente relatează că o masculinitate mai redusă a bărbatului este asociată cu sentimente paterne mai pronunțate, respectiv acești bărbați vor mai grijulii față de copii. 

"Deci, mamele tinere sunt mai mult atrase de bărbații, care prin aspectul său exterior dau semnale că vor avea grijă mai bine de copil, decât cei care sunt mai atractivi din punct de vedere fizic - comentează profesorul Kobey. - La alegerea unui anumit tip de bărbați, desigur, influențează și factorii fizici, sociali. Studiul nostru arată că schimbările acestor preferințe se datorează, în parte, schimbărilor percepției sociale, cauzate de perioada sarcinii și cea de după naștere. " Fiți cu noi pe facebook:

sursa: www.mednovosti.ru
foto: http://www.huffingtonpost.com/