Fii Sanatos


Crema cu SPF - mit sau realitate?

20/10/17 (1997 vizualizari)

Cercetătorii britanici ai Cancer Research din Marea Britanie într-un studiu fara precedent, au demonstrat că produsele cu factor de protecție solară, inclusiv cele cu un factor maxim de protecție (SPF), nu constituie un remediu sigur pentru a preîntîmpina dezvoltarea cancerului de piele.
Crema cu protecţie SPF 50 este capabilă să reducă daunele cauzate de soare (arsuri) și este binevenită pe timpul arșiței, dar cu regret, nu poate preîntîmpina dezvoltarea cancerului de piele (melanom). Crema permite penetrarea razelor ultraviolete în piele, ceea ce va duce la destrucția ADN-lui celular și va favoriza în timp dezvoltarea melanomei.

Ce poți face?

Nu ne rămîne decît să recurgem la metodele simple, dar importante, cum ar fi purtarea de pălării şi haine largi, adăpostirea la umbră atunci când soarele este mai puternic. Există și câteva alimente, precum rodiile, cartofii, castraveţii, roşiile, salata verde, laptele şi iaurtul, care pot calma durerile cauzate de arsurile solare şi pot grăbi vindecarea lor, dar idem, nu pot îndepărta riscurile de tumori. Fiți cu noi pe facebook: