Fii Sanatos


Perele – remediu ce acționează în timp

12/10/20 (2542 vizualizari)

Aromate și zemoase, perele reprezintă un desert delicios, dar și un adevărat remediu natural.

În China, acestea erau considerate adevărate simboluri ale nemuririi, pentru că arborii în care creşteau aveau o viaţă foarte lungă, de cel puţin 100 de ani.

Cunoaștem cu toții zicala că „un măr pe zi ține doctorul la distanță”, dar avem toate motivele pentru a include și perele pe lista celor cinci fructe și legume recomandate pentru consum zilnic. Perele conțin apă în proporție de 80%, fibre, acizi organici liberi, potasiu, fier, vitamina C etc.

Frumusețe și tinerețe

Bogate în vitamine, apă și minerale, perele proaspete utilizate în măștile pentru ten sau în preparatele pentru corp, au rolul de a reface structurile pielii, de a crește producția de colagen și de a reda elasticitate pielii. Puteți folosi perele în măștile de față preparate la domiciliu, pentru tratarea arsurilor solare sau a zonelor de piele uscată. Perele mai au și efect cicatrizant. Măștile din pere ajută la vindecarea acneei, datorită acțiunii astringente a pulpei sale. Se aplică cîteva felii pe obraz, se lasă să acționeze cîteva minute, după care se clătește fața cu apă călduță. Puteți repeta de câte ori aveți plăcerea!

Potrivite în curele de slăbire

Cu toate că sunt foarte gustoase, perele conțin foarte puține calorii, dar în schimb, carbohidrați de bună calitate, fiind indicate în curele de slăbire pe bază de fructe. Ele sunt considerate alimente alcaline, de aceea pot fi consumate și dimineața, pe stomacul gol.

Plăcerea contează!

Potrivit oamenilor de știință, coaja perelor conține o substanță denumită amfakt, care acționează asupra proteinelor ce determină eliberarea hormonilor sexuali. Aceștia un rol important în creșterea sensibilității la nivel de terminațiuni nervoase în zonele în care apare percepția plăcerii orgasmului feminin.

În cazul bărbaților, această substanță favorizează declanșarea mai rapidă a erecției, scăzând nivelul producerii de androgeni testiculari.

Ochi sănătoși

Potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Oftalmologie, 3 porții de fructe consumate în fiecare zi, reduc riscul de apariție a degenerescenței maculare cu 36%.

Rmediu perfect pentru ameliorarea digestiei

Perele conțin mult mai multe fibre decât alte fructe, fapt pentru care ameliorează digestia, dar joacă și un rol important în menținerea unei glicemii bune, prin încetinirea absorbției carbohidraților din intestin în sânge.

De asemenea, sunt recomandate copiilor care suferă de reflux gastroesofagian, deoarece ele nu afectează mucoasa stomacului.

Iar datorită pectinei, perele au un efect diuretic și laxativ ușor. Din care motiv, sucul de pere este recomandat pentru normalizarea tranzitului intestinal.

Remediu anticanceros

Conținutul bogat de acid hidroxicinamic din pere, s-a dovedit că ajută la prevenirea cancerului gastric, pulmonar. Mai mult, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care au o dietă bogată în fibre, precum sunt perele, au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de colon. Fibrele ajută la eliminarea substanțelor toxice, care pot provoca inflamații și distrugerea celulelor peretelui colonului, ducînd la aparitia cancerului. La prevenirea cancerului de colon contribuie si cuprul, care la fel se regăsește în compoziția perelor. Cuprul este necesar pentru a crea enzime specifice în organism, ce acționează ca antioxidanți cu rol în neutralizarea radicalilor liberi.

Un studiu care a examinat dietele a peste 50 de mii de femei aflate în postmenopauză, timp de 8 ani, a dovedit faptul că persoanele de sex feminin care au consumat mai multe fibre, au fost cu 34% mai puțin susceptibile de a dezvolta cancer mamar.

În caz de răceală

Un pahar mare cu suc de pere poate reduce febra și calma durerile în gît.

Stimulant cerebral

În perioadele de suprasolicitare intelectuală sau astenie, perele reprezintă o soluție eficientă pentru reenergizare și menținerea tonusului cerebral. Ele conțin glucide de bună calitate, cu absorbție lentă, care mențin glicemia pe mai multe ore de la ingestie. Și cum principalul “combustibil” al creierului este glucoza, perele reprezintă o sursă excelentă de “dulce sănătos”. Fiți cu noi pe facebook: