Fii Sanatos


Practicarea sportului crește rezistența adolescenților la stres

20/10/17 (1145 vizualizari)

După părerea cercetătorilor canadieni ai Universității din Toronto, practicarea sportului de către adolescenți în școală, le mărește rezistența la stres, scrie Meddaily.ru.

Oamenii de știință au intervievat 850 de elevi de la 10 școli din Canada. Copiii au fost chestionați dacă practicau în școală genuri de sport, cum ar fi baschetul, fotbalul, atletismul, luptele, gimnastică. După trei ani de la absolvire participanții la sondaj au fost întrebați cât de des au avut o stare de stres sau depresie. De asemenea, au fost rugați să-și aprecieze starea de sănătate mintală pe o scară de la 1 ("rău") la 5 ("excelent").

S-a dovedit că, adolescenții de 12-17 ani care au practicat jocuri sportive în școală, sunt mai puțin predispuși la stres. Nivelul lor de evaluare a fost mai aproape de 5, comparativ cu cei care nu erau interesați de sport.

Experții sunt de părere că sportul ajută tinerii să simtă solidaritatea și apropierea de școală, oferindu-le posibilitatea de a comunica cu antrenorul și colegii. Acesta creează un mediu social unic. Posibil că aceasta este explicația efectului pozitiv ale activităților sportive. Fiți cu noi pe facebook: