Fii Sanatos


Ziua Mondială a Mediului Înconjurător (World Environment Day)

20/10/17 (1382 vizualizari)

Ziua Mondială a Protecţiei Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm. Această sărbătoare este comemorată în fiecare an pe 5 iunie. Scopul zilei mondiale este de a trezi în oameni responsabilitatea că fiecare om trebuie să facă ceva pentru ocrotirea naturii şi a mediului înconjurător şi să trăiască în armonie cu aceştia. Urmările încălzirii globale, tragediile cauzate de catastrofele naturale pe care le putem simţi zilnic, avertizează populaţia globului că nu numai în această zi trebuie să ocrotim Pământul. În fiecare an este aleasă o ţară unde se desfăşoară evenimentele centrale. Gazda acestor evenimente în 2016 va fi Nairobi. Acţiunile care marcheză acestă zi pe tot globul sunt diverse.

Anul acesta, manifestările de celebrare a celui mai important eveniment de mediu sunt dedicate luptei împotriva traficului ilegal de animale sălbatice, care diminuează preţioasa biodiversitate a planetei noastre şi ameninţă supravieţuirea speciilor periclitate şi se vor desfăşura cu tema: “Go Wild for Life. Zero tolerance for the illegal wildlife trade” - ”Nebuni după natură! Toleranță zero pentru comerțul ilegal cu animale sălbatice.” Aceasta îşi propune să atragă atenţia asupra uciderii ilegale a animalelor sălbatice şi asupra daunelor pe care braconajul le provoacă.

Totodată, încurajează diseminarea informațiilor referitoare la acestea, în scopul schimbării atitudinii, obiceiurilor şi comportamentului cât mai multor persoane, astfel încât cererea de animale sălbatice și produse din acestea să scadă.

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător în Moldova va deveni o întâlnire emoționantă cu natura, o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului. Pici voinici, tineri inspirați, adulți, părinți și bunici sunt invitați să-și petreacă ziua de duminică, 5 iunie, în sânul naturii. Astfel, cu începere de la 14.00, în parcul Valea Morilor se va sărbători Ziua Mondială a Mediului 2016, eveniment la care va fi încurajată atitudinea prietenoasă și de ocrotire a mediului.

De Ziua Mediului, să ne unim forțele întru promovarea unui mediu curat! Fiți cu noi pe facebook: