Fii Sanatos


Lupta cu celulita a dat startul!

10/02/19 (1753 vizualizari)

Celulita reprezintă unul din coșmarurile femeilor, dar uneori și a bărbaților... Cu toate că lupta cu ea durează de mai mult timp, însăși termenul de ”celulită” a fost introdus doar în anul 1920. 85% dintre femei au celulită. Ea apare atunci când țesutul conjunctiv de sub piele începe să slăbească, permițând pătrunderea grăsimii și producând apariția “gropițelor” și încrețiturilor de care nu mai putem scăpa!

Și, după cum are o frecvență uimitoare, a fost inventată o gamă largă de "creme miraculoase" și tratamente pentru celulită. Nici nutriționiștii nu se dau bătuți, ei susțin că un regim alimentar corect reprezintă un remediu natural împotriva celulitei.

Omega 3

Suplinirea regimului alimentar cu acizi omega-3, precum sunt acizii grași EPA și DHA, va contribui la reducerea inflamației și va preveni extinderea celulelor adipoase. Surse bogate de acizi omega-3 reprezintă peștele gras, nucile și semințele de in.

Hidratarea

Ideea de a consuma cât mai multe lichide vă poate un pic stresa, dar atunci când celulita numai începe să apară, apa constituie un remediu foarte benefic pentru piele. Consumând o cantitate mai mare de apă, contribuiți la eliberarea organismului de excesul de lichid și respectiv la reducerea aspectului exterior al celulitei.

Vitamina C

Mulți nu-și dau seama despre beneficiile obținute prin simpla consolidare a pielii. Colagenul este substanța ce conferă pielii elasticitate, fermitate și tonus, iar producția sa este influențată în mod direct de vitamina C. Acest lucru a fost confirmat și de un studiu recent care concluzionează că vitamina C crește elasticitatea pielii, prin stimularea producției de colagen, reducând semnele de îmbătrînire.

Echilibrul hormonal

Nu se cunoaște cauza exactă a celulitei, dar pentru că se întâlnește mai frecvent la femei, se presupune că se datorează parțial modificărilor hormonale. Hormonii, în special estrogenul, pot afecta producția de grăsime corporală în anumite zone ale corpului. Secreția hormonală este influențată de pozitiv de vitaminele grupului B, în special vitamina B6, care este responsabilă și de folosirea proteinelor și grăsimilor în corpul nostru. Se recomandă administrarea de fitoestrogeni în perioada menopauzală, atunci când secreția de estrogeni este scăzută. Boabele de soia, semințele de susan, ovăz și in sunt regulatori hormonali la îndemâna tuturor femeilor. Fiți cu noi pe facebook: