Fii Sanatos


Dacă vrei să știi cum să trăiești până la 80 ani și mai mult – accesează!

20/10/17 (579 vizualizari)


Experții estimează că până în anul 2030 durata medie de viață va ajunge până la 80 de ani. Cum să ajungi la această vârstă, ba chiar să o depășești, ne spun cercetătorii.

Să ne imaginăm pentru o clipă că știința s-a întors cu picioarele în sus... și recomandările anterioare de a duce un mod de viață sănătos, de a respecta un regim alimentar echilibrat, de a face sport, de a fi activ sexual, nu mai prezintă valoare... Aberant? Și totuși, rezultatele cercetării Universitatății din Sheffield ne sugerează că, abstinența sexuală este mai favorabilă pentru longevitate, decât activitatea sexuală intensă.

De fapt, studiul a fost realizat pe gândacii mealworm, care se împerechează în fiecare zi și mor tineri. Dr. Siva-Jothey explică: "Gândacii care se împerechează, mor mai devreme decât cei care nu se împerechează. La gândaci, împerecherea duce la eliberarea hormonilor necesari pentru producerea spermei la masculi sau ouălor la femele. Acești hormoni au un efect negativ asupra sistemului imunitar, ceea ce duce la scurtarea longevității. Nu este același mecanism și la om, dar principiul este același.”

Și alte cercetări susțin ipoteza dată. Aceleași argumente sunt prezentate și de studiul publicat în revista Current Biology, care explică de ce sute de ani în urmă bărbații castrați trăiau cu 19 ani mai mult decât cei necastrați din aceeași clasă socială, și chiar au avut o durată a vieții mai lungă decât membrii familiei regale. Fiți cu noi pe facebook:

Se presupune că hormonul masculin – testosteronul, poate reduce durata vieții. Aceasta explică și tendința femeilor de a trăi mai mult decât bărbații.