Fii Sanatos


Demonstrat! - Vitamina C ne salvează de la moartea prematură

20/10/17 (3762 vizualizari)

Un nou studiu de la Universitatea din Copenhaga, și Spitalele Herlev și Gentofte, arată că concentrațiile mari de vitamina C în sînge, grație consumului de fructe și legume, sunt asociate cu un risc redus de boli cardiovasculare și moarte prematură. Studiul, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, este bazat pe Copenhagen General Population Study (Studiul Populației Generale din Copenhaga).

Cercetătorii au utilizat datele de la 100.000 de danezi, privind consumul lor de fructe și legume, precum și analizele lor ADN. "Am observat că persoanele cu aport înalt de fructe și legume, au un risc cu 15% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare și un risc cu 20% mai mic de moarte precoce, comparativ cu cei care consumă rar fructe și legume. În același timp, am constatat că reducerea riscului este legată de concentrațiile mari de vitamina C în sînge, din consumul de fructe și legume ", constată Camilla Kobylecki, medic și doctorant la Department of Clinical Biochemistry, Herlev and Gentofte Hospital.

Vitamina C participă la dezvoltarea țesutului conjunctiv, care susține și face conexiune între diferite tipuri de țesuturi și organe din corp. Vitamina C este, de asemenea, un antioxidant puternic care protejează celulele și molecule de la prejudiciul provocat de multe boli, inclusiv a bolilor cardiovasculare. Organismul uman nu este capabil să producă vitamina C, de aceea aportul ei în organism se face prin intermediul alimentelor. "Știm cu toții că fructele și legumele sunt sănătoase, dar acum cercetarea noastră a identificat mai exact de ce este așa. Consumul de fructe și legume este un mod natural de creștere a nivelului sanguin de vitamina C, care ar putea contribui, pe termen lung, la reducerea riscului de boli cardiovasculare și moarte prematură. Vitamina C poate fi obținută din suplimente, dar cea mai bună metodă pentru a obține vitamina C este prin alimentație sănătoasă, care în același timp ajuta la dezvoltarea unui stil de viață sănătos, pe termen lung, constituind un beneficiu pentru sănătate ", spune Boerge Nordestgaard, profesor la Catedra de Sănătate și Științe medicale, Universitatea din Copenhaga, și consultant la Spitalele Herlev și Gentofte. Cercetătorii continuă acum cercetările, pentru a determina alți factori, care împreună cu vitamina C, au un impact pozitiv asupra bolilor cardiovasculare și a morții premature. Fiți cu noi pe facebook:

sursa - sciencedaily