Fii Sanatos


Recipientele pentru apă ne pun sănătatea în pericol

06/06/19 (545 vizualizari)

Oamenii pot supraviețui mai mult de trei săptămâni fără mâncare. Dar fără apă? Maximum o săptămână. Organismul nostru conține aproximativ 60 % apă și, luând în considerare faptul că pierdem în jur de 3-4 litri de apă pe zi prin transpirație, urină și respirație, hidratatarea are o importanță primordială.

Încearcăm să ținem cont de recomandarea de a consuma zilnic cel puțin doi litri de apă. Pentru aceasta, folosim recipiente speciale, sau cumpărăm o sticlă de apă și o reutilizăm pe tot parcursul zilei. Aceasta este o metodă bună atât pentru protecția mediului înconjurător, cât și pentru buzunarul nostru, dar numai nu și pentru sănătate! Nu este deloc igienic! Oriunde vă aflați, fie la locul de muncă, școală sau în sala de sport, recipientul dvs. pentru apă este o sursă de bacterii, care se dezvoltă bine în mediul umed. Prin reutilizarea frecventă a sticlei de apă vă expuneți sănătatea la un risc însemnat!

O echipă de la Treadmill Review a efectuat o cercetare interesantă, colectând prin tamponare bacteriile de pe capacele a 12 sticle folosite de repetate ori pe parcursul zilei de sportivi și a trimis rezultatele pentru a fi analizate în laborator.

Care au fost rezultatele?

Echipa a constatat că recipientele reutilizabile găzduiesc un număr imens de celule bacteriene "mai mult de 300.000 de unități formatoare de colonii pe centimetru pătrat (CFU/cm2)". În termeni simpli, aceasta înseamnă că "reutilizarea recipientelor de apă poate fi comparată cu linsul jucăriei pentru câine."

Recipientele cu pai au fost cele mai „curate”, cu un conținut de 25 UFC/cm2. Dar, dacă sunteți un adept al acestui tip de recipient, nu vă bucurați prea tare. Aceasta este cu doar 2 UFC/cm2 mai puțin decât media de pe scaunul de la toaletă. Cu toate acestea, procurarea unui recipient nou de fiecare dată când aveți nevoie de apă nu este numai inutil, dar și o risipă de bani. Treadmill recomandă utilizarea recipientelor din oțel inoxidabil, folosindu-l o anumită perioadă de timp și spălându-l cât mai des posibil. Fiți cu noi pe facebook: