Fii Sanatos


21 martie - Ziua Mondială a Sindromului Down

20/10/17 (2328 vizualizari)

 

 

 


”My Voice My Community” –

 

”Vocea Mea, Comunitatea Mea”

 

 

 

 

 

...Știați că...

  • Aproximativ unul din fiecare 1000 copii se va naște cu sindrom Down.
  • În Moldova, se nasc 40 copii cu sindrom Down, anual.
  • Cu toate că șansa de a naște un copil cu sindrom Down este mai mare pentru mămicile mai în vârstă, tot mai mulți copii cu acest sindrom sunt născuți de mămici tinere.
  • Sindromul Down este cauzat de prezența unui cromozom suplimentar în celulele copilului. Această modificare are loc întâmplător în momentul concepției și este ireversibilă.
  • Persoanele cu sindrom vor avea un grad variabil de abilitate pentru învățare. Cu toate acestea, majoritatea vor merge și vor vorbi, iar mulți vor citi și scrie, vor frecventa școli obișnuite și vor savura din viață.

Sindromul Down nu este o boală!

Copiii cu sindrom Down nu sunt bolnavi și nu ”suferă” de această boală!

21 martie este o zi marcată ca Ziua Internațională a Sindromului Down. Scopul acestui eveniment este de a crea o punte între societate, persoanele cu sindrom Down și familiile acestora. Este importantă promovarea valorizantă a posibilităților persoanelor cu sindrom Down, punându-se accentul pe faptul că sunt parte a societății și în condițiile în care au un mediu adaptat pot practica sportul, dansul, pot lucra, realiza obiecte artistice, aducându-și astfel în mod constructiv aportul la dezvoltarea societății din care fac parte. Fiți cu noi pe facebook:

Să permitem persoanelor cu sindrom Down și

celor care pledează pentru ei, să vorbească, iar vocile lor să fie auzite!