Fii Sanatos


De ce apare durerea de cap în IRVA și cum să o ameliorăm

12/02/20 (882 vizualizari)

Deseori ne confruntăm cu viroze. Acestea sunt cauzate de peste 200 de virusuri și sunt aproape imposibil de evitat. Rinoree, nas înfundat, tuse, gât roșu... simptomele sunt uzuale. Dar, v-ați întrebat vreodată de ce apare durerea de cap în timpul unei infecții respiratorii virale acute (IRVA)?

Durerile de cap apărute în timpul unei IRVA sunt rezultatul inflamației sinusurilor.

Sinusurile sunt cavități pline cu aer, situate la nivelul obrajilor (sinusul maxilar), nasului (sinusul frontal) și în spatele ochilor (sinusul etmoidal). În timpul virozelor, din cauza mucusului acumulat, aceste sinusuri se irită și se inflamează, provocând dureri de cap. Ele se accentuează atunci când vă aplecați, sau când vă treziți dimineața. Aceste dureri trec, de obicei, desinestătător, odată cu remisiunea virozei. Dar asta nu înseamnă că nu puteți face nimic pentru a le ameliora.

Ce puteți face?

  • administrați antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul. Astfel veți reduce inflamația.
  • expectorante și decongestiante. Acestea vor facilita fluidificarea și scurgerea mucusului și vor micșora presiunea în sinusuri.
  • consumați mai multe lichide. Hidratarea la fel va contribui la fluidificarea mucusului și la eliberarea sinusurilor.
  • folosiți un umidificator, mai ales în timpul nopții.

Dacă sunteți îngrijorat din cauza durerii de cap, sau credeți că aceasta poate avea un alt substrat decât viroza, adresați-vă medicului dvs.. Durerile de cap extrem de severe și care apar brusc pot fi o situație de urgență.

Nu uitați! Un organism cu imunitate bună este un organism pregătit de luptă!

Starea de oboseală și epuizare, precum și scăderea nivelului de vitamine și oligoelemente pe timp de iarnă influențează imunitatea. Aveți grijă ca organismul să fie mereu în formă!  Fiți cu noi pe facebook:

  • Profitați de câteva ore de somn odihnitor;
  • Consumați cât mai multe fibre alimentare, dar și probiotice;
  • Luați suplimente pe bază de vitamine și minerale pentru a stimula imunitatea. Oamenii de știință confirmă eficacitatea acestora.

Polijen – sursă de micro-, macroelemente şi substanţe biologic active de origine vegetală (lăptișor de matcă de albini, ginseng, ulei din germeni de grâu și safflower). Polijen posedă acţiune stimulatoare asupra sistemului imun, creşte capacitatea de muncă intelectuală şi fizică, măreşte rezistenţa nespecifică a organismului cu ameliorarea adaptării lui la diverse condiţii nefavorabile inclusiv şi diverse situaţii de stres.  

 

Dar tu suferi de dureri de cap în timpul unei infecții respiratorii virale acute?
12 persoane și-au expus părerea