Fii Sanatos


Nu doar gustos, dar și pentru un ten luminos!

05/04/19 (754 vizualizari)

Temperatura rece de afară are efecte destul de necruțătoare asupra pielii. Dar, natura ne vine în ajutor. Veți fi surprinși să aflați câte alimente benefice consumați zilnic. Iată recomandările dermatologilor, care ne vor proteja tenul în perioada rece și îl vor pregăti pentru primele raze de soare ale primăverii.

Roșiile

Roșiile conțin licopen, care reduce efectele nocive ale UVA și UVB asupra pielii. Studiile afirmă că consumul de roșii, asociat expunerii la radiații ultraviolete, asigură o expresie redusă a metalloproteinazei matriciale (MMP), o enzimă care descompune colagenul.

Iaurtul probiotic

Unele cercetări au sugerat că probioticele pot ajuta la tratarea și prevenirea erupțiilor cutanate, mai ales la persoanele cu piele sensibilă, sau cu eczemă. Dermatologii spun că în viitor ar putea apărea loțiuni cosmetice probiotice.

Soia

Dermatologii recomandă utilizarea zilnică a produselor pe bază de soia pentru îngrijirea pielii. Acestea vor oferi pielii dvs. un surplus de strălucire.

Portocale

Vitamina C nu combate doar răceala, dar este și un antioxidant puternic care poate ajuta la distrugerea radicalilor liberi. Vitamina C este necesară și pentru producerea colagenului. Alimentele cu conținut ridicat de vitamina C sunt ardeii roșii, varza kale, căpșunile, broccoli.

Ulei de măsline


Aplicarea pe piele a uleilui de măsline după expunerea la razele ultraviolete B este foarte benefică, limitând daunele acestora asupra ADN-ului. Aplicați uleiul de masline direct pe piele, cu o perie curată și spălați-l după zece minute. Puteți, de asemenea, prepara o mască, amestecând uleiul de măsline cu avocado.

Ovăz

Optați penru un scrub home-made, pentru a hidrata pielea uscată. Dermatologii afirmă că băile de ovăz formează un strat de grăsime lubrifiantă pe suprafața pielii, cu efect calmant asupra pielii iritate.

Ciocolata neagră

Flavanolii din cacao, conținuți în ciocolata neagră, oferă o anumită protecție împotriva deteriorării cutanate induse de razele ultraviolete. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faceți abuz de ciocolată neagră, dar este o scuză argumentată pentru a fi mai indulgenți față de abuzul de dulciuri în perioada rece a anului.


Fructe cu coajă lemnoasă

Dacă sunteți un mare fan al fructelor cu coajă lemnoasă, pielea dvs. va avea doar beneficii. Acidul linoleic, conținut în migdale, fistic și arahide, poate face minuni în menținerea hidratării pielii. Acest efect este datorat acizilor grași polinesaturați omega-6. Fiți cu noi pe facebook:

 

După părerea dvs., care produse ne fac tenul mai luminos?
6 persoane și-au expus părerea