Fii Sanatos


Și dușul trebuie efectuat corect, susțin specialiștii

18/06/19 (327 vizualizari)

După o zi lungă de lucru, un antrenament bun, o zi la plajă sau pentru o trezire mai rapidă, dușul este cea mai bună opțiune. Dar, se pare că și acesta trebuie efectuat conform instrucțiunii…

Iată care sunt recomandările dr. Vivek Iyengar, dermatolog la Advocate South Suburban Hospital, Illinois.

Fiți atenți la temperatura apei și durata dușului

Mulți preferă dușul fierbinte și lung, dar acesta nu este benefic pentru pielea dvs., deoarece va spăla uleiurile naturale ale pielii. Apa caldă, dușurile scurte, dar și o baie călduță vor asigura un nivel optim al hidratării naturale a pielii.

Curățați zilnic buretele de baie

Până acum se credea că săpunul este acoperit de germeni patogeni, care ușor pot ajunge pe piele. Însă, un studiu publicat în revista Epidemiology & Infections a infirmat acest fapt. Mai periculos este buretele de baie, care adună și păstrează celulele moarte ale pielii, mediul umed constituind un teren perfect pentru reproducerea bacteriilor.

Clătiți-vă bine

Dacă nu utilizați un remediu delicat, cu hidratanți suplimentari, asigurați-vă că nu mai aveți spumă pe corp, pentru a evita iritarea și uscarea pielii.

Utilizați săpunul sau gelul de duș potrivit

Alegeți săpunul sau gelul de duș care nu face multă spumă. Cu cât mai multă spumă, cu atât produsul este mai dur pentru piele, îndepărtând uleiurile naturale. Evitați să folosiți săpunul sau gelul de duș de fiecare dată când faceți baie, mai ales dacă o faceți de mai multe ori pe zi.

Puteți omite dușul zilnic

Dacă aveți pielea uscată, mai ales în timpul iernii, puteți omite dușul zilnic sau optați pentru un duș rapid, concentrându-vă asupra zonelor mai murdare (axile, picioare ș.a.).

Stergeți-vă delicat cu prosopul

Nu frecați pielea, ci tamponați ușor, pentru a evita iritarea.

Hidratarea potrivită

Nu așteptați până când pielea este complet uscată pentru a aplica loțiunea hidratantă. Dacă utilizați ulei de corp, trebuie să-l aplicați pe pielea umedă, deoarece uleiul nu se absoarbe bine pe pielea uscată.

Timpul potrivit pentru duș (dimineața sau seara).

Este o preferință personală.  Fiți cu noi pe facebook:

Sursa: https://www.ahchealthenews.com